Till mobilversionen av huddinge.se

Kom och var med på Huddinge demokratidagar!

Den 10-14 oktober 2016 är det femte gången Huddinge kommun bjuder in alla Huddinges föreningar, företag och organisationer att vara med och lyfta demokratin på årets demokratidagar!

Vilken är den viktigaste frågan när det gäller demokrati, jämlikhet, delaktighet och inflytande?  Var med och ordna en aktivitet under Huddinge demokratidagar! Det kan vara en föreläsning, diskussion, en workshop eller annat där ni står som arrangör. Ta gärna kontakt med andra föreningar i närheten som kan vara intresserade av att dela lokal eller samarrangera en aktivitet.

Senast den 31 augusti vill vi ha er anmälan! Anmälningsformulär för demokratidagarna.

Huddinges demokratifilm vann silvermedalj

Huddinge kommun har prioriterat att arbeta med medborgardialog på flera olika sätt. Under förra årets demokratidagar gjorde vi bland annat en film om demokrati. Den blev nominerad till bästa film på temat medborgardialog av Sveriges Kommuner och Landsting och under Demokratidagen den 6 april vann den andrapris. Stort tack till er som röstat!

Här kan du titta på vår vinnande film

Fler filmer i vår filmkanal

På Huddinge kommuns filmkanal på Youtube hittar du samtliga filmer från demokratidagar i Huddinge. Huddinge kommun har arrangerat demokratidagar sedan 2011.

Filmer från Huddinges demokratidagar 2015

Bild med texten Utdelning av Huddinges demokratipris 2015

Se filmerna om eleverna på Edboskolan som vann demokratipriset, energiminister Ibrahim Baylan som talade om världens klimat- och energiutmaningar och Mia Taikon och Fred Taikon i ett samtal om rasism och demokrati - Kan man skämta om allt? En utställning om satir, rasism och demokrati.

Demokratidagarna på facebook

 

Kontakta oss

Marcel Moritz
08-535 313 78
marcel.moritz@huddinge.se

 

Följ arbetet med demokratidagarna på Facebook:

http://www.facebook.com/
huddingedemokratidagar