Byte av skola till högre årskurser

1. Vem ska söka?

Om ditt barn går på en skola som inte erbjuder undervisning upp till årskurs 9 behöver du söka ny skola till barnet. Beroende på vilka årskurser den nuvarande skolan erbjuder kan det handla om ett byte inför årskurs 2, 3, 4, 5, 6 eller 7.


2. Jämför skolor

Information om de olika skolorna hittar du under Grundskolor. Jämför gärna de olika skolorna innan du lämnar in ditt önskemål, med hjälp av tjänsten Jämför grundskolor


3. Ansök 9 januari-14 februari

E-tjänst 

Du ansöker om skola via vår e-tjänst. För att kunna använda den behöver du ha e-legitimation, som du kan skaffa via din internetbank eller Telia.

Om du inte har någon e-legitimation kontaktar du Servicecenter, så hjälper de dig. 

Ansök här!

E-tjänsten är öppen 9 januari-14 februari 2018.

Bekräfta gjord ansökan

I de fall vårdnadshavarna bor på olika adresser behöver båda bekräfta skolansökan. Den ansökan som har gjorts av ena vårdnadshavaren godkänns eller avböjs av den andra vårdnadshavaren 

Elevens adress påverkar placeringen

Kommunen använder den adress som eleven är folkbokförd på när relativ närhet beräknas i skolplaceringsarbetet.

Meddela oss om du söker plats på en fristående skola eller skola utanför kommunen

Det är viktigt att grundskoleavdelningen får veta om du ska söka till en fristående skola eller en skola i en annan kommun, så att planeringen av platserna på Huddinges kommunala skolor blir korrekt. I e-tjänsten finns information om hur du gör detta.

Om du söker plats i en fristående skola i eller utanför Huddinge kommun, eller en kommunal skola i en annan kommun, är det den skolan som avgör om de kan ta emot ditt barn. Den mottagande skolan måste också acceptera den ekonomiska ersättning, grund- och tilläggsbelopp, som Huddinge betalar.


Grundskoleavdelningen

Telefontider till grundskolans handläggare: Måndag-fredag: kl. 10.00-11.00 och kl. 13.30-14.30

Telefon: Servicecenter: 08-535 300 00

E-post: grundskoleavdelningen@huddinge.se

Uppdaterad 4 januari 2018

Var informationen till din hjälp?