Vårbyparken

Vårbyparken ligger centralt i ett flerbostadshusområde i Vårby gård och fungerar som en viktig mötesplats. I parkens norra del ligger en festplats med grillar, schackbord och trevliga sittplatser. Det finns även en dansbana med högtalare för den som vill spela musik och ett skatepark. Vid parken finns en idrottsplats med 11-mannaplan.

Lekplatsen

Parken vänder sig till alla åldrar. Med temat ”Resan är målet” gestaltas olika platser i världen: Sahara, Amazonas, New York och Copacabana. 

De minsta barnen har bland annat sandlek och solskydd i öknen. Det finns gungor och rutschkanor och fantasifulla djurskulpturer. Större barn kan välja mellan att ligga i hängmattan i djungeln eller hoppa i studsmattan.

För äldre barn och ungdomar finns ytor att umgås och hänga på, till exempel läktare, streetbasket och pingisbord i New York-delen. På lekplatsen finns det även olika former av klätterställningar och rep.

Skatepark

Skateparken Ravinen i Vårby gård invigdes våren 2017 och är en stor, nedsänkt skateyta med en djupare skatepool. Hela skateparken är byggd i platsgjuten betong och belyst från flera håll. 

 

Parken är utformad för både nybörjare och mer erfarna skateboardåkare. Den amerikanske skatedesignern Stefan Hauser har ritat parken.

Tillgänglighetsanpassning

Delar av lekutrustningen är tillgänglighetsanpassad med gummiasfalt och asfalt som underlag på vissa ytor.

Hitta hit

Lekplatsen ligger på Lammholmsbacken 191A.

Uppdaterad 10 oktober 2017

Var informationen till din hjälp?