Till mobilversionen av huddinge.se

Fullersta Gård

Fullersta Gård

Här möts tradition och samtid

 
Fullersta Gård är den äldsta bebyggelsen i centrala Huddinge och dess historia går tillbaka ända till 1651. Gården är naturskönt belägen i Fullersta park bara några minuters promenad från Huddinge centrum och pendeltågsstationen. Sedan upprustningen av gården 2009 är Fullersta Gård ett kulturellt centrum för kommunen och dess invånare, där man kan ta del av både samtida och äldre konst. 

Här finns också den specialdesignade krukan i stengods, av keramiker Annika Svensson, att köpa. Den är tillverkad i samma material och mönster som den nygjorda kakelugnen, som är inspirerad av gårdens emblem över entrén.

 


 

Aktuella utställningar

Delad vision -  Inger Ekdahl & Eric H Olson, 21/2 – 26/4, 2015
Inger Ekdahl och Eric H Olson var ett framstående konstnärspar i kretsen kring Olle Baertling. De ställde senast ut tillsammans 1976 på Galerie Nordenhake i Malmö. Nästan fyrtio år senare gör Fullersta Gård en utställning där vi får ta del av Inger Ekdahls systematiska kompositioner och spontanistiska måleri i nära samklang med Eric H Olsons svartvita fotografier, matta färgbilder, måleri och optochromier.

Se även Fullersta Gårds webbplats för information om aktuella utställningar och program.


 

Öppettider

Ordinarie öppettider är torsdag kl 12.00-19.00 och fredag-söndag kl 12.00-16.00. Undantag vid helger och sommarstängt. Se Fullersta Gårds webbplats för aktuell information.


Konstverkstan

Konstverkstan är namnet på Fullersta gårds pedagogiska verksamhet som ligger i anslutning till gården och är en kreativ verkstad för barn och ungdomar, från förskola upp till gymnasiet och vuxna. Mer information om öppettider och teman


 

Fullersta Gårdscafé

Välkommen att njuta av hembakade läckerheter och gott kaffe omgiven av fantastisk och inspirerande konst. För bokningar och förfrågningar kontaktar du caféet direkt på e-post info@fullerstagardscafe.se. För öppettider se Fullersta Gårdscafés webbplats  

  • Skriv ut
Tack för dina synpunkter!

Kontakta oss

Öppettider: Torsdag klockan 12.00-19.00, fredag-söndag klockan 12.00-16.00.

Guidade visningar.
Större grupper kan även beställa visningar andra tider, kontakta oss för mer information.

Fullersta Gård är ett bekvämt utflyktsmål, nära Huddinge centrum och pendeltågstationen. Tar du bilen, är det enklast att parkera i någon av Huddinge centrums parkeringsgarage och ta ett par minuters promenad.