Till mobilversionen av huddinge.se

Fullersta gård

En stilhistorisk fantasi där tradition och

samtid möts

 
Fullersta Gård är den äldsta bosättningen i centrala Huddinge och dess historia går tillbaka ända till 1651. Gården är naturskönt belägen i Fullersta park bara några minuters promenad från Huddinge centrum och pendeltågsstationen. Sedan upprustningen av gården 2009 är Fullersta Gård ett kulturellt centrum för kommunen och dess invånare, där man kan ta del av både samtida och äldre konst. 

Här finns också den specialdesignade krukan i stengods, av keramiker Annika Svensson, att köpa. Den är tillverkad i samma material och mönster som den nygjorda kakelugnen, som är inspirerad av gårdens emblem över entrén.

Rosa Gråzoner med Malin Gabriella Nordin 

Lördag 8 februari öppnade utställningen Rosa Gråzoner av Malin Gabriella Nordin. Hon arbetar med collage, måleri och skulptur och tillvägagångssättet i hennes skapande har sin grund i färg och form och i den fria associationen kring skapandet. Läs mer om utställningen

Utställning med DNK - Den nya kvinnogruppen

Den 22 februari öppnade utställningen ”Är det något ni hatar, speak now” med DNK på Fullersta Gård.  DNK bildades våren 2013 ur ett starkt behov av samarbete inom den konstvärld där DNK är verksamma. En nödvändig reaktion mot en patriarkal och manssolidarisk konst- och konsthantverkskontext.  DNK består av sex feminister med förankring i en materialbaserad praktik.
Läs text skriven av Christina Zetterlund med tillägg av DNK.

Fullersta Gårdscafé

Välkommen att njuta av hembakade läckerheter och gott kaffe omgiven av fantastisk och inspirerande konst. För bokningar och förfrågningar kontaktar du caféet direkt på e-post info@fullerstagardscafe.se. För öppettider se www.fullerstagardscafe.se

  • Skriv ut
Tack för dina synpunkter!

Kontakta oss

Öppettider: Torsdag klockan 12.00-19.00, fredag-söndag klockan 12.00-16.00.

Under påskhelgen är utställningsverksamheten stängd skärtorsdag och långfredag. Lördag 19 april och söndag 20 april är det öppet enligt ordinarie tid, klockan 12.00-16.00.

Guidade visningar.
Större grupper kan även beställa visningar andra tider, kontakta oss för mer information.

Fullersta Gård är ett bekvämt utflyktsmål, nära Huddinge centrum och pendeltågstationen. Tar du bilen, är det enklast att parkera i någon av Huddinge centrums parkeringsgarage och ta ett par minuters promenad.

Huddinge servicecenterFörstoringsglas med texten Jämför serviceHuddinge 30 000 steg närmare 2030Bibliotek.huddinge.seFlemingsberg.seFacebook.com/huddingekommun