Till mobilversionen av huddinge.se

Fullersta Gård

Fullersta Gård

Här möts tradition och samtid

 
Fullersta Gård är den äldsta bebyggelsen i centrala Huddinge och dess historia går tillbaka ända till 1651. Gården är naturskönt belägen i Fullersta park bara några minuters promenad från Huddinge centrum och pendeltågsstationen. Sedan upprustningen av gården 2009 är Fullersta Gård ett kulturellt centrum för kommunen och dess invånare, där man kan ta del av både samtida och äldre konst. 

Här finns också den specialdesignade krukan i stengods, av keramiker Annika Svensson, att köpa. Den är tillverkad i samma material och mönster som den nygjorda kakelugnen, som är inspirerad av gårdens emblem över entrén.

 


 

Aktuella utställningar

Dear bedfellows, Dear Painting

I grupputställningen Dear Bedfellows, Dear Painting möts verk av fem svenska konstnärer – Marie Dahlstrand, Eric Magassa, Beatrice Marklund, Alexandra Severinsson och Daniel EKTA Götesson.

Verken som visas i utställningen har en stark anknytning till abstrakt måleri med vikt på färg, form, struktur och material. Vissa är mer abstrakta medan andra visar föreställande element i en övrigt abstrakt bildvärld. Utställningens titel betonar betydelsen av möten med kollegor för utbyte av tankar, idéer och erfarenheter.

Dear bedfellows, Dear Painting visas på Fullersta Gård till och med söndag den 4 januari, 2015.

Behind the selfie

Nio unga fotografer under ledning av Julia Peirone ställer ut på Fullersta Gård.
Utställningen Behind the selfie visas fram till den 21 december, 2014.

 

Se även Fullersta Gårds webbplats för information om aktuella utställningar och program.

 


 

Öppettider

Ordinarie öppettider är torsdag kl 12.00-19.00 och fredag-söndag kl 12.00-16.00. Undantag vid helger och sommarstängt. Se Fullersta Gårds webbplats för aktuell information.


Konstverkstan

Konstverkstan är namnet på Fullersta gårds pedagogiska verksamhet som ligger i anslutning till gården och är en kreativ verkstad för barn och ungdomar, från förskola upp till gymnasiet och vuxna. Mer information om öppettider och teman


 

Fullersta Gårdscafé

Välkommen att njuta av hembakade läckerheter och gott kaffe omgiven av fantastisk och inspirerande konst. För bokningar och förfrågningar kontaktar du caféet direkt på e-post info@fullerstagardscafe.se. För öppettider se Fullersta Gårdscafés webbplats  

  • Skriv ut
Tack för dina synpunkter!

Kontakta oss

Öppettider: Torsdag klockan 12.00-19.00, fredag-söndag klockan 12.00-16.00.

Guidade visningar.
Större grupper kan även beställa visningar andra tider, kontakta oss för mer information.

Fullersta Gård är ett bekvämt utflyktsmål, nära Huddinge centrum och pendeltågstationen. Tar du bilen, är det enklast att parkera i någon av Huddinge centrums parkeringsgarage och ta ett par minuters promenad.