Kungsklippeskolan

Kungsklippeskolan är en kommunal skola med årskurserna F-9 som ligger i Stuvsta-Snättringe.

Kungsklippeskolan är en F-9-skola som är belägen på höjden ovanför Stuvsta centrum. På Kungsklippeskolan vill vi att vår skola skall vara den ”lilla skolan” där små och stora trivs och arbetar tillsammans mot målen. Här finns många intresserade och engagerade barn och ambitiös personal. Detta bidrar till en mycket god studiemiljö med strävansmålen i fokus.

Barnen erbjuds utmanande arbetsuppgifter där de får möjlighet att analysera och reflektera. Förmågan att kommunicera tycker vi är mycket viktig att utveckla, därför prioriterar vi läsning på Kungsklippeskolan. Vi läser skönlitteratur flitigt för att våra barn ska utvecklas till goda läsare och för att skapa ett livslångt intresse för läsning.

Under sin skoltid på Kungsklippeskolan får barnen göra många olika besök utanför skolan, till exempel museum, teater, kyrkor och vandring på Sörmlandsleden. Vid flera tillfällen under läsåret genomförs aktiviteter där barnen får lära känna och samarbeta med barn från andra klasser. 

Vi har kreativa barn och personal, det syns i olika utställningar på våra väggar till exempel med fina konstverk från bildundervisningen, men även av olika klassers temaarbeten. Sedan några år tillbaka har vi musikprofil på skolan. Eleverna har möjlighet att få öva på olika instrument och många elever kommer att vara med i konserter som visas under läsåret.

Notering: Verksamhetspresentationen ovan är skriven av skolan.

Dokument

Kontakt