Till mobilversionen av huddinge.se
Från kaffe latte till kantarell på 15 minuter… Välkommen till Huddinges natur
Huddinge naturguide

Naturnyheter

Välkommen på föredrag

2014-08-18

Välkommen på föredrag -”Matsvamp - Kantareller, svampsås och armbågstacklingar”. Naturguide Richard Vestin talar om svamp och fula knep att ”mörka mina” svampställen. Allt som är gult är inte kantareller – skogen innehåller så mycket mer.

Gräshoppor i Flemingsbergsviken

2014-07-28

Välkommen att uppleva gräshoppor i Flemingsbergsviken. Tillsammans med Huddinge kommuns naturguide Richard Vestin, kärrgräshoppa, grön ängsgräshoppa och stor vårtbitare kommer vi även få uppleva jagande trollsländor, dagfjärilar och fåglar.....

Fladdermuskvällar i Huddinge

2014-07-25

Välkommen att uppleva en fladdermuskväll tillsammans med naturguide Richard Vestin. Med hjälp av detektorer får vi möjlighet att höra de läten fladdermöss använder för att lokalisera sig och för att jaga nattens insekter. Tre kvällar i augusti finns att välja på, välkommen!

Karminspinnare i Skogås 24 juli

2014-07-15

På snabbvisit i naturen – upplev karminspinnare i Skogås
Vi besöker karminspinnarens larver i Skogås. Larven som är starkt gul- och svartrandig signalerar att den inte är fågelmat. Larven tar upp gift ur värdväxten stånds vilket gör den oätlig. Stånds växer ibland längs järnvägar och på grusmarker.
Kläder efter väder.

Ta en tur i Huddinges paradis

2014-07-07

Paradisets naturreservat – det är stort, mycket stort, det är vildmark opåverkad de senaste 100 åren! Via markerade leder kan du njuta av Paradisets storslagna natur! Ta en paus vid något av vindskydden eller ett dopp i någon av sjöarna i reservatet. Ut och njut!

Nyhetsarkivet

Vår natur på Facebook

 

Naturkalender

Se fler händelser