Till mobilversionen av huddinge.se
Från kaffe latte till kantarell på 15 minuter… Välkommen till Huddinges natur
Huddinge naturguide

Naturnyheter

Gräshoppor i Flemingsbergsviken

2014-07-28

Välkommen att uppleva gräshoppor i Flemingsbergsviken. Tillsammans med Huddinge kommuns naturguide Richard Vestin, kärrgräshoppa, grön ängsgräshoppa och stor vårtbitare kommer vi även få uppleva jagande trollsländor, dagfjärilar och fåglar.....

Fladdermuskvällar i Huddinge

2014-07-25

Välkommen att uppleva en fladdermuskväll tillsammans med naturguide Richard Vestin. Med hjälp av detektorer får vi möjlighet att höra de läten fladdermöss använder för att lokalisera sig och för att jaga nattens insekter. Tre kvällar i augusti finns att välja på, välkommen!

Karminspinnare i Skogås 24 juli

2014-07-15

På snabbvisit i naturen – upplev karminspinnare i Skogås
Vi besöker karminspinnarens larver i Skogås. Larven som är starkt gul- och svartrandig signalerar att den inte är fågelmat. Larven tar upp gift ur värdväxten stånds vilket gör den oätlig. Stånds växer ibland längs järnvägar och på grusmarker.
Kläder efter väder.

Ta en tur i Huddinges paradis

2014-07-07

Paradisets naturreservat – det är stort, mycket stort, det är vildmark opåverkad de senaste 100 åren! Via markerade leder kan du njuta av Paradisets storslagna natur! Ta en paus vid något av vindskydden eller ett dopp i någon av sjöarna i reservatet. Ut och njut!

Badtips - bada från klippa och sandstrand i Gömmaren

2014-06-27

Gömmaren är en välbesökt tätortsnära skogssjö, vackert inbäddad i Gömmarens naturreservat. Sjön erbjuder härliga bad från klippa och sandstrand. Här finns även grillplats och hundbad.

Nyhetsarkivet

Vår natur på Facebook

 

Naturkalender

Se fler händelser
 • sön
  3 aug

  Paradistorpet öppet

  ÅterkommandeÅterkommande
  10:00, Paradisets naturreservat, Med bil åk väg 259 mellan Huddinge och Handen och tag av mot Ådran/Ekedal. Buss 509 från Huddinge station till hållplats Bruket alt Ådran plus promenad 2 resp 1,5 km
 • tis
  5 aug

  Göskväll på Orlången

  17:00, Orlången, Huddinge, sjön Orlången. Max 12 delatagare, mer information vid anmälan.

NaturMeny 2014