Till mobilversionen av huddinge.se
Från kaffe latte till kantarell på 15 minuter… Välkommen till Huddinges natur
Huddinge naturguide

Naturnyheter

Välkommen på föredrag

2014-08-18

Välkommen på föredrag -”Matsvamp - Kantareller, svampsås och armbågstacklingar”. Naturguide Richard Vestin talar om svamp och fula knep att ”mörka mina” svampställen. Allt som är gult är inte kantareller – skogen innehåller så mycket mer.

Gräshoppor i Flemingsbergsviken

2014-07-28

Välkommen att uppleva gräshoppor i Flemingsbergsviken. Tillsammans med Huddinge kommuns naturguide Richard Vestin, kärrgräshoppa, grön ängsgräshoppa och stor vårtbitare kommer vi även få uppleva jagande trollsländor, dagfjärilar och fåglar.....

Fladdermuskvällar i Huddinge

2014-07-25

Välkommen att uppleva en fladdermuskväll tillsammans med naturguide Richard Vestin. Med hjälp av detektorer får vi möjlighet att höra de läten fladdermöss använder för att lokalisera sig och för att jaga nattens insekter. Tre kvällar i augusti finns att välja på, välkommen!

Karminspinnare i Skogås 24 juli

2014-07-15

På snabbvisit i naturen – upplev karminspinnare i Skogås
Vi besöker karminspinnarens larver i Skogås. Larven som är starkt gul- och svartrandig signalerar att den inte är fågelmat. Larven tar upp gift ur värdväxten stånds vilket gör den oätlig. Stånds växer ibland längs järnvägar och på grusmarker.
Kläder efter väder.

Nyhetsarkivet

Vår natur på Facebook

 

Naturkalender

Se fler händelser
 • sön
  24 aug

  Paradistorpet öppet

  ÅterkommandeÅterkommande
  10:00, Paradisets naturreservat, Med bil åk väg 259 mellan Huddinge och Handen och tag av mot Ådran/Ekedal. Buss 509 från Huddinge station till hållplats Bruket alt Ådran plus promenad 2 resp 1,5 km
 • tis
  26 aug

  Kantareller, svampsås och armbågstacklingar

  19:00, Skogås bibliotek, Skogåstorget 7-9

NaturMeny 2014