Här landar hon sitt första egna boende

Nu har inflyttningen startat i de nybyggda nio- och femtonvåningshusen på Sjödalsvägen 15-17. Först ut att ta emot sina nycklar var Anna Svantesson som även tog steget från ett tillfälligt andrahandsboende till att sätta sitt första bo i Huddinge.

– Välkommen hem Anna, hälsar Sofia Nilsson, kundkoordinator på Einar Mattsson och räcker över nycklarna till den nyproducerade 1,5 rumslägenheten.
Uppvaktningen som möter Anna Svantesson är speciell då hon inte bara är först på plats, men också vunnit ett års gratis boende. Anna Svantesson
– Nu vann jag redan för två år sedan, men det är först i dag som jag vågar tro att det är sant, säger Anna Svantesson.

Första steget in på bostadsmarknaden
Hon berättar att hon har gjort samma resa som de flesta som söker en bostad i Stockholm: bott i andrahandslägenheter och som inneboende – ständigt flyttande mellan olika stadsdelar.
– Du blir van vid korta kontrakt och är alltid är på jakt efter ett nytt boende. Men nu känns det som jag kan landa på ett tryggt sätt. Nu ska jag spara varje krona för att köpa lägenheten efter ett år.
– Detta är min chans att komma in på bostadsmarknaden i Stockholm - på riktigt.

Anna i hissen

Hittade jobb på UD
I dag har Anna Svantesson jobb på Utrikesdepartementet efter praktik på såväl Sida som UD. Efter studierna i mänskliga rättigheter vid Lunds universitet var det Stockholmsregion som erbjöd bäst möjligheter.
– Det är roligt att praktiken har lett till ett jobb och tack vare denna vinst kan jag bo kvar i Stockholm. Nu har jag verkligen möjligheten att uppfylla mina drömmar, säger hon.

Rundvandring i lägenheten

Studievalet förklaras av en stark vilja att bidra till en bättre framtid för fler.
– Att jobba med mänskliga rättigheter har alltid funnits i tankarna eftersom jag har starka värderingar med mig från uppväxten. Så när jag hittade utbildningen så kände jag att det inte fanns några andra alternativ för mig, säger hon.
– Jag hoppas även kunna bidra lokalt och har förstått att det finns flera spännande projekt att engagera sig i Huddinge.

Huddinge en prioriterad plats
Huset på Sjödalsvägen 15 har 54 lägenheter i storlekarna 1,5 till 3 rum. Dessa är tänkta som ett första insteg på bostadsmarknaden.
– Vi vänder oss till unga människor som behöver ett första, lite billigare boende. Det blir en chans att komma in på bostadsmarknaden. Samtidigt har vi byggt med samma höga standard som vi alltid gör, både när vi bygger hyreslägenheter som bostadsrätter, säger Sofia Nilsson.

Sjödalsvägen 15, 17Här finns såväl egen tvättmaskin och torktumlare som installerat trådlöst bredband. Fastighetsbolaget Einar Mattsson har även förvaltning av sina bostäder vilket borgar för en långsiktighet i allt från materialval till kvalitet på detaljer, menar Sofia Nilsson.
– Huddinge kommun är en av de platser vi prioriterar för nya projekt med tanke på närheten till Stockholm och de goda kommunikationerna. Detta är en attraktiv kommun för oss, säger Sofia Nilsson.

Sjödalsvägen 15 och 17

Husen på Sjödalsvägen 15 och 17 rymmer cirka 139 bostadsrätter om 33-68 kvadratmeter och 1-3 rum och kök. Inflyttningen i det första huset startade i mars 2017, och det andra följer till hösten. Här har köken integrerad kyl, frys och diskmaskin och tvättmaskin samt torktumlare finns i alla lägenheter. Längs gaveln av huset går en upplyst kil som leder tankarna till vårdkasen som finns i Huddinge kommunvapen. I bottenvåningarna flyttar dels ett gym och dels en delikatessbutik in.
Husen har uppförts genom ett samarbete mellan Einar Mattsson och Mecon.

Uppdaterad 21 juni 2017

Var informationen till din hjälp?