Hittade en kvadratsmart första lägenhet i nya Storängen

Inflyttningen i de första lägenheterna i det förnyade Storängen startade i somras. Följ med in på Finslipargränd där 91 lägenheter byggts av Ikano Bostad.

Ikano Bostad är ett av bostadsföretagen som inleder förvandlingen av det forna industriområdet Storängen. Här har företaget skapat 91 kvadratsmarta och välplanerade lägenheter.

– Välkommen till ditt nya hem! säger Tove från Ikano Bostad och öppnar dörren till etta på sjätte våningen med utsikt över stora delar av Huddinge.

Goda kommunikationer lockade
Liselott Claesson följer med sin dotter som är en av de allra första som får nycklarna i handen, och som flyttar från barndomshemmet till en egen lägenhet.

– Vi bor redan i Huddinge och min dotter går i skolan här. Vi sökte efter något med närhet till de goda kommunikationerna och hittade helt rätt här, säger hon.

Här ligger ettorna på upp till cirka 35 kvadratmeter och tvåorna cirka 44-63 kvadratmeter och treorna på cirka 62 kvadratmeter. Alla som flyttar till den nya bostadsföreningen får balkong eller uteplats med odlingslåda.

Såväl garage som cykel- och barnvagnsrum finns i källaren och på vinden ett generöst förråd. Balkongen är väl tilltagen och känns som ett extra uterum med utsikt över det gröna Huddinge.

Inflyttning pågår i Storängen

Den första etappen av omvandlingen av Storängen är kvarteret Brandstegen. Här byggs ett kvarter med cirka 650 lägenheter. Ett helt omvandlat Storängen rymmer minst 3 000 lägenheter, ny skola, idrotthall och flera förskolor.

Uppdaterad 19 september 2017

Var informationen till din hjälp?