Sjölidens demensboende

Sjölidens demensboende ligger centralt i Huddinge centrum. I huset finns restaurang, frisör och fotvård, och på baksidan finns en grönskande liten trädgård med en uteplats. Intill Sjöliden finns Sjödalsparken och i Huddinge centrum finns mataffärer, apotek, klädbutiker, närhet till pendeltåg och bussar och mycket mer.

På Sjölidens demensboende finns det elva lägenheter. Varje lägenhet har ett eget rum med kök och badrum. Du får möblera din lägenhet med egna möbler, men säng ingår i boendet. Bland de gemensamma lokalerna finns kök, matrum och allrum med TV och video- och DVD-spelare.

Personal finns på plats dygnet runt

Vi har medicinskt ansvar dygnet runt och minst en sjuksköterska finns på plats dagtid på vardagar. Övrig tid har vi tillgång till sjuksköterskejourens tjänster. Läkare kommer på planerade besök en gång i veckan eller vid behov. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns på plats måndag till fredag dagtid.

Taktil massage

Vi arbetar med metoden taktilstimulering som är en beröringsmetod med cirkelformade rörelser. Det är som en lätt massage på till exempel ryggen, armarna eller benen. Massagen kan vara lugnande, smärtlindrande och till och med dämpa oro och ångest. Med taktil massage får vi en lugnare miljö på boendet. All personal är utbildad i taktilstimulering.

Middag i hemlik miljö

Maten är prioriterad hos oss. Lunch och middag kommer från Stortorps centralkök och är anpassad efter äldres näringsbehov. Du har möjlighet att välja mellan två rätter. Frukosten tillagas på boendet och mellanmål planeras veckovis på enheterna. Även nattmål erbjuds. På helgerna dukar vi lite festligare.

Många aktiviteter att välja mellan

Vi vill skapa en god gemenskap med trevlig samvaro, så att du ska känna dig trygg, få stimulans och kunna vara så aktiv som möjligt utifrån din egen förmåga. Det finns möjlighet att ta del av alla aktiviteter i huset. I restaurangen erbjuds bland annat gymnastik, fika och underhållning.

Vi ordnar olika aktiviteter som du kan delta i om du vill och efter egen förmåga. Aktiviteterna sker individuellt och i grupp, såsom att läsa, spela spel, lägga pussel, titta på film och göra utflykter.

Vi firar också alla högtider som födelsedagar, jul, påsk, midsommar och kräftfester. Två gånger i månaden kommer det musiker och håller i allsång på Sjöliden.

Om vädret tillåter går vi ut på promenad och fikar utomhus dagligen.

I huset finns också en seniorträff som erbjuder varierande aktiviteter. 

Uppdaterad 16 november 2017

Var informationen till din hjälp?