Äldreomsorgens kvalitetspris 2017

Vinnare av äldreomsorgens kvalitetspris 2017: Ann-Louise Bergquist, frivilligsamordnare på social- och äldreomsorgsförvaltningen

Nomineringen lyder:

Hon är på något sätt överallt i Huddinge: på Seniordagen, med Väntjänsten, på speeddejting, med Lions klubb på äldreboenden och på seniorträffarna. Ingenting är omöjligt för detta föredöme med sitt positiva bemötande och glada sätt. Hon startar nya grupper och skapar nya kontakter och dialoger, utmanar sig själv och aktiverar de äldre. Ann-Louise är ett härligt avbräck i vardagen när hon kommer in som en virvelvind med glitter i håret. Hon förbättrar livskvaliten för alla hon möter.


Äldreomsorgens kvalitetspris

Äldreomsorgsnämnden i Huddinge har inrättat ett kvalitetspris som delas ut varje år. Syftet är att lyfta fram och uppmärksamma goda exempel inom äldreomsorgen.

Vinnaren av årets kvalitetspris presenterades under avslutningsfesten av Seniorveckan 2017, fredagen den 8 september i Sjödalsparken i Huddinge.

För att bli nominerad till kvalitetspriset ska personen, enheten eller verksamheten ha åstadkommit en förbättring av något slag. Förbättringen ska ha bidragit till ökad kvalitet, ökad effektivitet eller ha gjort arbetet enklare.

Nomineringar till årets kvalitetspris har lämnats in av kunder, anhöriga och medarbetare inom äldreomsorgen under perioden den 16 februari till den 16 april 2017. Ett 20-tal nomineringar har kommit in. Av dem har juryn valt ut sju bidrag som har gått vidare.

Juryn består av en representant för den politiska majoriteten, en representant för oppositionen samt två tjänstemän från social- och äldreomsorgsförvaltningen.

Priset är 10 000 kronor som ska användas på ett sätt som även kommer pristagarens medarbetare till godo, till exempel genom personalsociala aktiviteter.


Alminia hemtjänst

"Kvaliteten är den högsta tänkbara på det här företaget" skriver den hemtjänstkunden som har nominerat Alminia. Så här berättar han om den fina servicen han får:

"Det är ett fåtal personer som kommer hem till mig varje vecka, de är omtänksamma och vänliga och uppmärksammar alltid mina önskemål. Tack vare dem mår jag bättre, jag har rent och snyggt hemma och trivs. De har inspirerat mig till att träna regelbundet och bidragit till återhämtning, nu klarar jag det mesta helt själv och min livskvalitet har verkligen förbättrats. Det absolut bästa företaget i Huddinge!"


Ana-Maria Estrella på Nygårdens äldreboende

Ana-Maria inspirerar och leder verksamheten på ett lyhört och utvecklingsorienterat sätt. På kort tid har hon fått ordning och reda på budgeten och nya rutiner. Både medarbetare och personal känner sig trygga, respekterade och lyssnade till. Dagligen tar vi små steg framåt tillsammans med Ana-Maria, hon är en klart lysande stjärna och den bästa enhetschefen i Huddinge kommun!

Ana-Maria är enhetschef på Rosendalsgårdens äldreboende och är tillförordnad chef på Nygården.


Aziz Mohamed Salem Nigan, kock på Tallgårdens äldreboende

 

Och motiveringen lyder:

I vanliga fall märker man som boende knappt av kökspersonalen på ett äldreboende. Men Aziz med sitt fantastiska engagemang, fina bemötande och sociala sätt ger boende och anhöriga god mat och en trevlig pratstund. Aziz arbetar ständigt för att förbättra maten efter de boendes önskemål och han kommer alltid ut och småpratar och frågar hur maten smakar. Den för hälsan och livskvaliteten så viktiga måltidsstunden blir så trevlig på Tallgården tack vare Aziz!

 


Hazal Kucukyavuz, medarbetare på Ekens hemtjänst

Hazal arbetar med helheten, hon är lyhörd och respektfull och det märks att hon tycker om sitt arbete. Med Hazal blir mötet med hemtjänsten ett möte mellan människor. Med sin humor och hennes inställning att allt går att fixa ger hon hundra procent och sätter alltid kundens behov främst. Den anhöriga som nominerat Hazal berättar att som anhörig kan en koppla av och känna sig trygg med att Hazal håller vad hon lovar och ordnar saker på bästa sätt.

”Hon ser till att de gamla hon arbetar med har det bästa för stunden. Hon var fantastisk för min närstående och såg till att den sista tiden i hennes liv blev en tid av glädje och trygghet, troligen förlängde hon min närståendes tid här på jorden. Tack, Hazal.”


Kirsi Vaara


Kullagårdens äldreboende


Uppdaterad 8 september 2017

Var informationen till din hjälp?