Juryns nomineringar till äldreomsorgens kvalitetspris 2017

Vinnaren av årets kvalitetspris kommer att tillkännages under avslutningsfesten av Seniorveckan 2017. Välkommen till prisutdelningen fredagen den 8 september klockan 13.00-15.30 i Sjödalsparken i Huddinge.

Ana-Maria Estrella på Nygårdens äldreboende

Ana-Maria inspirerar och leder verksamheten på ett lyhört och utvecklingsorienterat sätt. På kort tid har hon fått ordning och reda på budgeten och nya rutiner. Både medarbetare och personal känner sig trygga, respekterade och lyssnade till. Dagligen tar vi små steg framåt tillsammans med Ana-Maria, hon är en klart lysande stjärna och den bästa enhetschefen i Huddinge kommun!

Ana-Maria är enhetschef på Rosendalsgårdens äldreboende och är tillförordnad chef på Nygården.

ana-maria-nygården
Ana-Maria Estrella, tillfördnad chef på Nygårdens äldreboende.

Ann-Louise Bergquist, frivilligsamordnare på social- och äldreomsorgsförvaltningen

Hon är på något sätt överallt i Huddinge; Seniordagen, väntjänst, speeddating, med Lions klubb på äldreboende, på seniorträffarna med mera med mera. Ingenting är omöjligt för detta föredöme med sitt positiva bemötande och glada sätt. Hon startar nya grupper och skapar nya kontakter och dialoger, utmanar sig själv och aktiverar de äldre. Ett härligt avbräck i vardagen är Ann-Louise när hon kommer in som en virvelvind med glitter i håret, hon förbättrar livskvaliten för alla hon möter.

Ann-Louise Bergquist, frivilligsamordnareAnn-Louise Bergquist, frivilligsamordnare.

Hazal Kucukyavuz, medarbetare på Ekens hemtjänst

Hazal arbetar med helheten, hon är lyhörd och respektfull och det märks att hon tycker om sitt arbete. Med Hazal blir mötet med hemtjänsten ett möte mellan människor. Med sin humor och hennes inställning att allt går att fixa ger hon 100 procent och sätter därmed alltid kundens behov främst. Den anhöriga som nominerat Hazal berättar att som anhörig kan en koppla av och känna sig trygg med att Hazal håller vad hon lovar och ordnar saker på bästa sätt.

”Hon ser till att de gamla hon arbetar med har det bästa för stunden. Hon var fantastisk för min närstående och såg till att den sista tiden i hennes liv blev en tid av glädje och trygghet, troligen förlängde hon min närståendes tid här på jorden. Tack, Hazal.”

Kullagårdens äldreboende

På Kullagården har ett flerårigt kvalitetsarbete utifrån de gemensamma målen gett resultat. Hela personalgruppen har ett gemensamt arbetssätt, en struktur där teamtänket genomsyrar vardagen. Alla arbetar mot målen God vård och omsorg till de boende, Sund ekonomi, Attraktiv arbetsgivare och Systematisk kvalitetsutveckling. I medarbetarenkäten och i kvalitetsregister syns positiv utveckling och resultat.

Kullagårdens äldreboendeUlrika Sandblad, undersköterska, Gunnar Mattsson, sjuksköterska och Jessica Kindbom, enhetschef på Kullagårdens äldreboende.

Aziz, medarbetare på Tallgårdens kök

I vanliga fall märker man som boende knappt av kökspersonalen på ett äldreboende. Men Aziz med sitt fantastiska engagemang, fina bemötande och sociala sätt ger boende och anhöriga god mat och en trevlig pratstund. Aziz arbetar ständigt för att förbättra maten efter de boendes önskemål och han kommer alltid ut och småpratar och frågar hur maten smakar. Den för hälsan och livskvaliteten så viktiga måltidsstunden blir så trevlig på Tallgården tack vare Aziz!

Aziz-TallgårdenAziz Mohamed Salem Nigan, kock på Tallgårdens äldreboende.

Alminia hemtjänst

"Kvaliteten är den högsta tänkbara på det här företaget" skriver den hemtjänstkunden som har nominerat Alminia. Så här berättar han om den fina servicen han får:

"Det är ett fåtal personer som kommer hem till mig varje vecka, de är omtänksamma och vänliga och uppmärksammar alltid mina önskemål. Tack vare dem mår jag bättre, jag har rent och snyggt hemma och trivs. De har inspirerat mig till att träna regelbundet och bidragit till återhämtning, nu klarar jag det mesta helt själv och min livskvalitet har verkligen förbättrats. Det absolut bästa företaget i Huddinge!"

AlminiaPersonalgruppen Alminia Kungens Kurva.

Kirsi Vaara, medarbetare på Västergårdens äldreboende

Vid varje högtid dekorerar Kirsi med hjälp av de boende fönsterbänkarna i korridoren mellan avdelningarna på Västergården. För Kirsi är det guldkant på tillvaron som gäller för de boende! Hon ordnar aktiviteter med musik och film, stimulerar huvudet med konst och föredrag och kroppen med yoga och sittgympa. På våren är det dags för elcyklarna där de modiga kan ta sig en tur, de som hellre cyklar stadigare kan cykla genom Europa på avdelningens motionscykel. Kirsi förevigar allt med foton till Västergårdens Facebook-sida.

Kirsi VaaraKirsi Vaara, Värstergården 2.

 

 

Uppdaterad 5 september 2017

Var informationen till din hjälp?