Till mobilversionen av huddinge.se

För dig som är arbetssökande

Kvinna som läser Platsjournalen.
Foto: Anna Holmquist, Bildarkivet.

Om du är arbetssökande ska du först anmäla dig hos Arbetsförmedlingen för att få veta mer om vilket stöd du kan få. Huddinge kommun samarbetar med Arbetsförmedlingen för att stödja dig som söker arbete.

Hur får man stöd av kommunens arbetsmarknadsinsatser?

Om du söker försörjningsstöd för att du är arbetslös kommer du att bli kallad till en arbetsmarknaskonsulent. Du kan få hjälp med att söka jobb eller att hitta en praktikplats. Du hittar mer information i menyn till vänster.

Datakurser

Om du behöver grundläggande datakunskaper, till exempel hur man använder Office-programmen och Internet kan du få stöd av vår IT-handledare. Du kan även få praktiska tips om hur man hittar platsannonser och information på Internet, hur man skapar ett e-postkonto och hur man skriver sin meritförteckning.

Framtidsverkstan för ungdomar 18–24 år

Hos Framtidsverkstan får du möjlighet att strukturera upp ditt jobbsökande och hitta vägar till arbete eller studier. Fokus är på att bygga upp ett självförtroende och annan förberedelse inför arbetslivet eller studier. Du formulerar dina egna mål och får individuell vägledning.

  • Skriv ut
Tack för dina synpunkter!