Till mobilversionen av huddinge.se

Familjerådgivning

Alla kan någon gång i livet få bekymmer i sina relationer till andra. Problem i ett parförhållande eller i andra nära relationer kan få destruktiva följder. Men när ni önskar en förändring och vill bryta vardagsmönstret finns familjerådgivning som hjälp och stöd.

Familjerådgivning ska vara en trygg plats där man kan prata som par eller enskilt tillsammans med en familjerådgivare. Båda får komma till tals och båda blir lyssnade på. En opartisk vägledning kan ge nya perspektiv. Hos familjerådgivningen råder frivillighet och sträng sekretess.

Familjerådgivning är en samtalsbehandling som vänder sig till vuxna med relationsproblem. Rådgivningen kan vara ett stöd när man till exempel ofta hamnar i gräl, när relationen påverkas av ett destruktivt beteende. Det kan handla om att den ena parten - eller båda - vill separera eller att man har svårt att prata och att samarbeta när man redan har gått skilda vägar.

Motsättningar mellan föräldrar och barn och problem i andra nära vuxenrelationer kan också vara orsak till att man behöver ett professionellt stöd.

Ni kan välja rådgivare

Huddinge kommun har infört kundval när det gäller familjerådgivning. Ni väljer själva utförare, tar kontakt och avtalar tid för ett inledande samtal. Ni erbjuds upp till fem samtal med möjlighet till förlängning med ytterligare tre. Varje samtal kostar 250 kronor.

Huddinge kommuns familjerådgivning arbetar även på uppdrag av Botkyrka, Salem och Nynäshamns kommuner. För invånare i de kommunerna gäller inte kundvalet, och avgiften kan variera mellan kommunerna.

 • Skriv ut
Tack för dina synpunkter!

Mer information

Tillgänglighet

 • Parkering med handikappruta finns 10-15 meter från entrén.
  Möjlighet till hämtning och lämning närmare.
 • Entrédörren är bred nog för rullstol och tröskeln är avfasad.
  Det finns automatisk dörröppnare med tryckknapp.
  Det är möjligt att sitta ner i väntan på skjuts.
 • Verksamheten ligger på våning 1 och det finns hiss.
 • Besökstoalett finns, men den är inte tillgänglig för rullstolsburna.