Till mobilversionen av huddinge.se

Västergårdens äldreboende har öppnat

Äldreomsorgsnämndens ordförande Eva Carlsson-Paulsén står på scenen och invigningstalar.
Äldreomsorgsnämndens ordförande Eva Carlsson-Paulsén (M) invigningstalade.

Det nya äldreboendet Västergården ligger i villakvarteret Rosenhill nära Huddinge centrum. Boendet har 90 lägenheter fördelade på två enheter med totalt tio avdelningar. Fredagen den 5 oktober firades inflyttningen med en fest.

Närmare 300 personer var med på invigningsfesten som inleddes med välkomsttal av Anita Cadling och Liselotte Wallin som är enhetschefer på Västergården. Förvaltningschef Britt-Marie Karlén, Huges vd Åsa Hedenberg och äldreomsorgsnämndes ordförande Eva Carlsson-Paulsén (M) invigningstalade.

– Jag är stolt över att vi har öppnat ett så fint och modernt äldreboende i Huddinge. Jag hoppas att både de boende och personalen kommer att trivas här, sa Eva Carlsson-Paulsén som är ordförande (M) i äldreomsorgsnämnden.

Samarbete med Vistaskolan

Rosenhillskolan, som är en del av Vistaskolan, ligger granne med Västergården. På invigningsfesten gjorde elever i årskurs tre på Rosenhillskolan ett mycket uppskattat sångframträdande. Det finns goda möjligheter till ett fortsatt samarbete mellan skolan och äldreboendet. 

Barn i klass 3B sjunger.

Barn i klass 3A sjunger.

Seniortrion spelade och sjöng

Äldreomsorgens egna husband Seniortrion sjöng och spelade under invigningen. Seniortrions medlemmar är anställda av kommunen för att spela på äldreboenden, och deras uppträdande är alltid mycket uppskattade. Ofta får de boende önska låtar och de som vill får sjunga med eller dansa till musiken.

Gäster på invigningsfesten sitter vid ett bord.

Rymliga och funktionella lägenheter

Västergården stod färdigt för inflyttning i september 2012. Huset har stora ljusa ytor, naturmaterial som sten och trä och en genomtänkt planlösning. Lägenheterna är rymliga och har kokvrå, dusch, toalett och egen tvättmaskin. Rummen har stora fönster som sitter på låg höjd så att man kan titta ut på omgivningarna även om man ligger i sin säng.

Västergården har ett eget tillagningskök och all mat till de boende tillagas på plats. Varje avdelning har ett gemensamt kök, vardagsrum med tv och en matplats där de boende äter och har möjlighet att umgås med varandra. På baksidan av huset finns det en stor skyddad uteplats.

Läs mer om Västergården här 

Gäster på invigningsfesten sitter vid ett bord.

Foto: Eva Malmsjö

  • Skriv ut
Tack för dina synpunkter!

Det finns inga kommentarer inlagda