Här har vi samlat information om hur vi arbetar på vår skola, fritidshem, förskoleklass, elevhälsa samt information om studievägledning. Är det någon information ni saknar är ni varmt välkomna att kontakta oss.
Mångfald är vår styrka, glädje, drivkraft och lärande vårt fokus.
Annerstaskolan sett ovanifrån.
Annerstaskolan är en F-9 skola som ligger i hjärtat av Flemingsberg, vilket idag utgör ett expansionsområde,med IT-gymnasium, olika forskningscentra, den nya högskolan, Karolinska Universitetssjukhuset med tandläkarhögskolan samt Polishögskolan.
I Annerstaskolan är mångfald en styrka: Vi vet att alla människor är individer som ska mötas med omtanke och respekt. På så sätt skapar vi en trygg lärmiljö där alla ska känna sig välkomna och accepterade i vår gemenskap.
I Annerstaskolan är glädje vår drivkraft: Vi vet att delaktighet och engagemang ger ökad motivation och glädje, och att det i sin tur är utgångspunkten i allt lärande. Vi använder därför kreativa arbetsmetoder som lockar till ytterligare engagemang och delaktighet.
I Annerstaskolan är lärande vårt fokus: Vi vet att lärande kräver arbete och uthållighet så vi möter eleverna där de är och ger det stöd de behöver för att nå så långt de kan i sitt lärande. Tillsammans har vi modet att anta utmaningarna för att erövra nya kunskaper och ökad självkänsla.
Från och med höstterminen 2018 är förskoleklassens verksamhet obligatorisk för alla barn som fyller sex år under året. Förskoleklassens uppdrag är att fungera som en bro mellan förskolan och skolan, där förskoleklassens arbetssätt och pedagogik kännetecknas av en kombination mellan de två skolformerna.
Vi har idag 2 avdelningar för åk F -3 samt Öppet fritids för åk 4 -6 till det år barnet fyller 13 år. Öppning sker på fritidshem Gruvan och efter klockan 15 går de barn som har fritids ned till Grottan. Öppettiderna för fritids är 06:30-17:30.
Det är rektorn på skolan som har ansvaret för elevhälsan på skolan och som fattar beslut om stödinsatser och åtgärdsprogram.
Skolhälsovård, EMI
Skolhälsovården kallas numera EMI, elevhälsans medicinska insatser.
Vid skolstart tar EMI över ansvaret för att följa barnens hälsoutveckling från barnhälsovården (BVC).
Skolsköterska och skolläkare
Alla kommunala skolor i Huddinge har en skolsköterska och en skolläkare knuten till sig. Skolläkarna har regelbundet mottagning på skolorna. Kontakta skolsköterskan för att boka tid med skolläkaren.
Studie- och yrkesvägledaren träffar elever i årskurs 9 i vägledningssamtal, både enskilt och i grupp inför gymnasievalet.
Vårdnadshavare är också välkomna att kontakta studie- och yrkesvägledaren och prata om allt som rör studier och framtid.
I ett vägledningssamtal talar man bland annat om självbilden; starka sidor och intressen. Betyg, framtids- och yrkesfunderingar är också en självklar del av ett sådant samtal.
Inför gymnasievalet I följande länk hittar du mer information om gymnasievalet.
Studie- och yrkesvägledaren träffar elever i de övriga årskurserna och bidrar till att ge dig som elev en klarare bild av olika branscher, arbetsuppgifter och arbetsmiljöer, bland annat genom PRAO för alla elever i årskurs 8. PRAO betyder praktisk arbetslivsorientering och syftet är att öka elevernas kunskap om arbetslivet. Det kan också handla om att få kunskap om hur man söker sitt första sommarjobb.