Det bästa av två världar

Lockas du av tanken på ett jobb som både ger fördelarna och tryggheten som en anställning i en stor kommun innebär, och flexibiliteten och friheten som konsultrollen erbjuder? Är du dessutom en engagerad socialsekreterare som vill utveckla det goda sociala arbetet? Då är specialistpoolen något för dig!

Tryggt och flexibelt

Specialistpoolens uppdrag är att bemanna verksamheter inom individ- och familjeomsorgen där det finns ett behov av personal. Våra socionomkonsulter får därmed möjligheten att prova på olika delar av socialtjänstens områden, som barn och ungdom, beroende och missbruk, och våld i nära relationer. 

Att arbeta som socionomkonsult är ett spännande och varierande uppdrag där du verkligen får chansen att utvecklas i din yrkesroll och skapa goda kontakter inom socialtjänsten. Du får ta del av de förmåner och den trygghet som finns med att vara anställd i en stor kommun, till exempel kompetensutveckling, friskvård och semesterväxling, samtidigt som du har möjlighet att själv planera och organisera ditt arbete och dina dagar. 

Hör enhetschef Sofie White berätta om specialistpoolen.

Mer information

Är du intresserad av att jobba inom specialistpoolen eller har andra frågor om verksamheten? Kontakta enhetschef Sofie White på e-post sofie.white@huddinge.se.

Medarbetare berättar

Amela Ganibegovic arbetar som socionomkonsult i specialistpoolen. 

Vad är det bästa med ditt jobb?Amela Ganibegovic
– Att jag får tryggheten som en anställd men samtidigt flexibiliteten och variationen som en konsult. Jag har möjligheten att själv strukturera mina dagar och påverka mitt arbete, men jag har alltid en grupp med erfarna kollegor runt omkring mig som jag kan bolla med när jag behöver.

På vilket sätt utvecklas du i din roll som socionom genom ditt arbete?
– Som socionomkonsult får jag möjligheten att testa olika verksamheter och uppgifter, vilket gör att jag bygger upp en bredare kompetens. Dessutom etablerar jag många nya och bra kontakter inom kommunen.

Hur bör man vara för att passa som socionomkonsult inom specialistpoolen?
– Självgående, strukturerad och tycka om att styra sitt eget arbete. Sedan är det också bra om man är social och gillar att träffa nya människor.

Uppdaterad 4 april 2018

Var informationen till din hjälp?