Feriepraktik i Unga för orten - Vårby, Skogås och Flemingsberg

Om du bor i Vårby, Skogås eller Flemingsberg och vill bidra till att göra området ännu trevligare, kan du söka till Unga för orten.

Ansökan för feriepraktik Unga för orten

2024 är ansökan öppen 12 februari till 11 mars. 

Läs mer om feriepraktiken och ansök

Arbetsuppgifter

Som praktikant får du tillsammans med andra ungdomar arbeta med att skapa trivsel i området du bor i. Arbetet sker utomhus och arbetsuppgifterna består till mestadels av trädgårds- och fastighetsskötsel som till exempel:

  • rusta upp och modernisera ditt område,

  • skapa trygghet genom att hålla området helt, rent och snyggt,

  • rensa sly och ogräs,

  • plocka skräp och städa, 

  • sanera klotter och måla, 

  • genomföra trygghetsenkäter och mycket mer.

Du arbetar under ledning av kunnig personal som arbetar för fastighetsföretagen. 

Som feriepraktikant arbetar du en period om 3 veckor, 6 timmar om dagen och sammanlagt högst 90 timmar. Du arbetar under ledning av kunnig personal som arbetar för fastighetsföretagen. Som feriepraktikant går det inte att byta den period man har valt.

Information till feriepraktikanter i brevlådan i maj

I maj kommer du som söker som fått feriepraktik få all information du behöver skickat till dig. Där kommer det finnas information om var exakt du ska vara, när du ska börja, vad du ska göra, kontaktuppgifter till arbetsledare, information om kläder, arbetstider med mera.

Vad är Unga för orten?

Unga för orten är en sommartrygghetssatsning med fokus på att skapa finare och tryggare områden i Vårby, Skogås och Flemingsberg. Satsningen drivs av föreningen Samverkan Huddinge som är ett samverkansorgan mellan olika organisationer.

Med finansiering och engagemang från Huddinge kommun och fastighetsföretagen Huge Bostäder AB, Huddinge Samhällsfastigheter AB, Fastighets AB Balder, Victoriahem och Magnolia Bostäder. 

Unga för orten på Facebook

Laddar...

Unga för orten på Instagram

Följ oss gärna på Instagram:
 

Uppdaterad 5 februari 2024

Var informationen till din hjälp?