Boka tid med bygglovshandläggare

Boka en fast tid med en bygglovshandläggare och slipp köa. Privatpersoner bokar 20 minuter på tisdag eftermiddagar och torsdag kvällar och företagare 45 minuter på torsdag förmiddagar.

Nu inför vi ett bokningssystem för att träffa en bygglovshandläggare. Mötesbokningen är till för dig som privat kund eller företagskund som ska ansöka om bygglov eller funderar på att söka om bygglov och vill veta vad som gäller för just på den aktuella fastigheten. Du får träffa en bygglovhandläggare och få hjälp med att lämna in rätt handlingar till din ansökan. 

Dessa tider är tidsbokningen stängd

Tidsbokningen är stängd de tisdagar och torsdagar som är helgdagar och dag före helgdag under våren 2019. Det är 18 april, 30 april, 30 maj, 6 juni och 20 juni. Tidsbokningen håller även semesterstängt i 4 veckor, från 8 juli till 4 augusti. 

Plats för mötet

Från den 22 juli sker mötena i våra nya lokaler i Novumhuset på Hälsovägen 7 i Flemingsberg. Gå in via huvudingången på Hälsovägen 7 och ta hiss F till plan 6, gå direkt till höger in genom dörren så hittar du vår reception där en bygglovshandläggare tar emot. 

Boka tid för nya ärenden

Tänk på att kundmöten med oss gäller nya ärenden. Om du har ett befintligt ärende hos oss och vill boka tid så kan du vända dig till din handläggare för att boka tid.

Tänk på att

  • Om du saknar fastighetsbeteckning kan du skriva i adress istället. Tänk på att det är ärendets adress som vi behöver. 
  • I sammanfattningstexten ska du beskriva den åtgärd som du skulle vilja söka bygglov för. Sammanställ gärna dina frågor i punktform. 
  • Du får endast boka in en ny tid minst 24 timmar innan möte. Alla tider som bokas in med mindre än 24 timmar kvar till möte kommer ej bli godkända bokningar. Se alltså till att boka i god tid, minst en dag i förväg. 
  • Om du behöver avboka din tid skickar du e-post till bygglov@huddinge.se. Uppge namn, tid och datum för bokningen du vill avboka och bifoga gärna bokningsbekräftelsen som du fick i pdf form när du bokade tiden

Möte för företagskund

Kundmötet för företagskund är 45 minuter långt och tider kommer finnas att boka på torsdag förmiddagar. Tänk på att ha med dig relevanta handlingar till mötet som till exempel ritningar och situationsplan. Om du har haft kontakt med någon annan avdelning hos kommunen till exempel mark- och exploatering eller näringslivsenheten kan det vara bra att informera oss så att vi kan ta hand om frågorna gemensamt.

Boka tid med handläggare (företagare)

Möte för privatkund

Kundmötet för dig som privatkund är 20 minuter långt var därför väl förberedd. Tänk även på att ta med relevanta handlingar till mötet, till exempel om du vill visa en skiss eller karta under mötet. Tider kommer att finnas för tisdag eftermiddag och torsdag kväll.

Boka tid med handläggare (privatkund)


Så här ansöker du om bygglov

För att söka bygglov använd gärna vår e-tjänst, det går snabbt och du får aviseringar i ditt ärende fram till beslut. Så här ansöker du om bygglov. 

Uppdaterad 18 juli 2019

Var informationen till din hjälp?