Sök lov eller gör anmälan

Om du ska bygga nytt, ändra eller riva är chansen stor att det krävs bygglov. Du gör det lättast genom vår e-tjänst. Där kan du sedan enkelt följa ditt ärende genom hela handläggningsprocessen.

Sök bygglov eller gör en anmälan

E-tjänster för bygglov

Tips när du söker bygglov

Här hittar du generella tips som hjälper dig att göra en korrekt ansökan eller anmälan för att vi ska kunna handlägga ditt ärende.

  • Ta reda på vilka krav och bestämmelser som du behöver förhålla dig till för att skicka en så fullständig ansökan eller anmälan som möjligt.
  • Informera gärna bostadsrättsförening, styrelse och grannar innan du ansöker om bygglov. För vissa bygglov behövs medgivande från granne.
  • Var ute i god tid och förbered dig med alla handlingar som kan komma att behövas för din ansökan. De ritningar som du bifogar ska vara fackmannamässigt gjorda och ha korrekt mått, skala och fastighetsbeteckning.
  • Det är viktigt att den adress du uppger i ansökan är den adress du är okej med att vi kommer att skicka all information i ärendet. Till exempel om man inte vill att informationen i ärendet ska till huvudkontoret utan till kontaktpersonen så är det kontaktpersonens uppgifter som ska framgå. Man kan bara lämna en adress som vi kommunicerar i ärendet med.

Ta reda på när du behöver lov

Bygglovets olika steg

Kontakta servicecenter

Telefon: 08-535 300 00.

Telefontider:  

  • Måndag–torsdag 08.00–17.00
  • Fredag 08.00–15.00

E-post: servicecenter@huddinge.se

Besöksadress: Patron Pehrs väg 6, Huddinge.

Uppdaterad 25 augusti 2023

Var informationen till din hjälp?