Sök arkiverade bygglovsritningar

Här kan du se arkiverade bygglovsritningar för en fastighet – snabbt och enkelt!

Sök i bygglovsarkivet

Du kan använda tjänsten för att se tidigare om-, tillbyggnader eller andra bygglovsärenden på en fastighet. Läs instruktionen först innan du söker arkiverade bygglovsritningar. 

Så här gör du för att söka i verktyget: 

1. Klicka på ”bygglov” överst i vänstermenyn.

2. Välj att söka på adress eller fastighet som du skriver på raden under.

3. Klicka på Visa lista.

4. Markera den adress eller fastighetsbeteckning du vill titta på och tryck på sök. Du får nu fram ritningar som finns i arkivet. Klicka på de ritningar som du är intresserad av. Får du ingen träff så finns inga ritningar för just denna adress eller fastighet.

5. För att skriva ut ritningen, högerklicka på bilden och välj "skriv ut". Om detta inte fungerar välj istället att klicka på "ansiktsikonen" längst ned, då kommer en ruta upp där man kan välja att öppna eller spara ned dokumentet för att i nästa steg kunna skriva ut det. Kontakta servicecenter om du behöver hjälp med att skriva ut ritningarna.

Tänk på att ritningarna ser olika ut beroende på ursprung, och har därför olika kvalité.

Ska du göra en ny bygglovsansökan?

Om du ska göra en ny bygglovsansökan för att bygga om eller bygga till behöver du beställa en nybyggnadskarta som är en skalenlig karta över fastigheten.

Huddinge servicecenter

Boka tid innan du besöker oss

Just nu kan vi endast ta emot bokade besök på servicecenter. Vänligen ring oss eller skicka e-post för att boka ditt besök till Patron Pehrs väg 6 vid Huddinge station.

Telefontider

Måndag–onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-18.30
Fredag 8.00-15.00


Postadress: Huddinge servicecenter, 141 85 Huddinge.

Uppdaterad 30 mars 2021

Var informationen till din hjälp?