Webbkarta

Huddinges webbkarta (länk, extern webbplats) kan du själv kryssa i vad du vill se, mäta och göra egna markeringar. Här beskriver vi ett par tips som kan vara bra att läsa igenom innan du går till kartan.

Så använder du webbkartan

  1. Visa information på kartan
  2. Byta bakgrundskarta
  3. Zooma och navigera
  4. Söka efter en adress, fastighet eller kommundel
  5. Göra en tomtkarta
  6. Upphovsrätt och copyright

Visa information på kartan

Högst upp till vänster finns en sökfunktion, förstoringsglas. Genom att klicka på förstoringsglaset får du upp ett antal rubriker med informationslager under sig. Klicka på ett informationslager (ex. Öppna förskolor) för att visa det i kartfönstret.

 

 

När du valt att visa ett informationslager visas det även i en teckenförklaring under kartskikt på höger sida.
Vill du inte längre visa informationen i kartfönstret klickar du på bocken framför informationslagret.

För att rensa alla informationslager du har öppnat högerklickar du på de tre prickarna efter rubriken kartskikt och väljer ”Rensa alla”.

När du klickar på ett kartobjekt i kartan får du upp en informationsruta med information om objektet.

Huddinges webbkarta (länk, extern webbplats)

Byta bakgrundskarta

Kartan finns som tomtkarta, översiktskarta och Södertörns Ortofoto. Du byter bakgrundskarta genom att klicka för någon av rubrikerna tomtkarta, översiktskarta och Södertörns Ortofoto under rubriken bakgrundskarta i högermenyn.

 

Zooma och navigera

Du zoomar genom att klicka på minus- eller plustecknet i nedre delen av kartan eller genom att "scrolla" (snurra på mushjulet om du använder en mus). Du kan också zooma in och centrera kartan vid en viss position genom att dubbelklicka i kartan.

Flytta kartan i sidled genom att klicka och dra i kartan.

Söka efter en adress, fastighet eller kommundel

Till vänster i kartbilden finns en sökfunktion, förstoringsglas. I sökrutan kan du till exempel skriva in en adress, fastighet, skola eller kommundel. En lista med sökträffar kommer att visas efter att de första tre tecknen är inskrivna. Sökreslutatet minskar vart efter du fortsätter skriva. Klicka på det sökresultat som du vill se i kartan.

Göra en tomtkarta

Välj bakgrundskartan ”Tomtkarta” under rubriken bakgrundskarta till höger i kartfönstret. Leta upp rätt fastighet, till exempel genom att söka på adress. Din sökträff visas i kartan. Klicka på ”Skriv ut” uppe till höger.

 

Skriv en rubrik. Ange format (A3, A4 osv), upplösning (90, 150 eller 300 dpi) och skala du vill skriva ut tomtkartan i. Bocka i eller ur "Teckenförklaring" beroende på om du vill få med en sådan på din utskrift.

En ruta visas i kartfönstret med papprets storlek. Rutan går att flytta genom att klicka på den röda fyrkanten i mitten och dra rutan. Flytta rutan så att det önskade utskriftsområdet visas inom rutan. Klicka på "Skapa PDF" och spara filen.