Skräpplockardagar

Skräpplockardagarna "Vi Håller Rent" genomfördes 2020 under veckorna 19 till 22, från 4 maj till 21 maj där man som deltagare själv bestämmer när man vill plocka skräp under perioden. 

Alla kan vara med

Konceptet är enkelt – det handlar om att plocka skräp på en plats i din närhet. Plocka skräp med dina grannar i bostadsområdet, ta med din förening ut på skräpjakt i skogen eller ordna skräpplockning i förskola och skola. 

Anmäl dig till skräpplockardagarna

Vill du plocka skräp med förskola, skola eller din ungdomsförening? Anmäl dig här. Dubbelkolla att ni inte redan är anmälda. Övriga som vill delta behöver inte anmäla sig, det är bara att sätta igång! 

Beställ skräpplockningsmaterial i webbshop

När du har anmält dig ser du länk och lösenord till vår webbshop direkt på bekräftelsesidan. Du får också ett mejl med en bekräftelse på din anmälan där lösenordet finns med. Med lösenordet kan alla skolor, förskolor och barn- och ungdomsföreningar kostnadsfritt beställa skräpplockarmaterial i Håll Sverige Rents webbshop, det tar 3-10 dagar från beställning till leverans. Övriga deltagare, som inte är barn, får använda egen påse till skräpplockningen. 

Behöver ni hjälp med hämtning av skräpet?

Ring parkenhetens arbetsledare i de olika kommundelarna för att komma överens om när och var skräpet ska hämtas upp. Här hittar du kontaktuppgifter:

Centrala Huddinge, 08-535 304 21. E-post: magnus.rova@huddinge.se
Flemingsberg, 08-535 380 68. E-post: bruno.bettoschi@huddinge.se
Segeltorp, 08-535 380 68. E-post: bruno.bettoschi@huddinge.se
Skogås, 08-535 380 64. E-post: staffan.lofmarck@huddinge.se
Trångsund, 08-535 380 64. E-post: staffan.lofmarck@huddinge.se
Vårby, 08-535 380 68. E.post: bruno.bettoschi@huddinge.se

Pedagogiskt material för förskolor och skolor

Det finns många sätt att arbeta pedagogiskt både innan, under och efter skräpplockningen. Här finns material om nedskräpning, återvinning, konsumtion och allemansrätten - allt anpassat efter aktuella läroplaner.

Vinnarkommun får konsert med Panetoz

I slutet av maj koras en vinnar kommun i Skräpplockardagarna och vinnaren får en konsert med Panetoz fråmn Melodifestivalen

Mer information om skräpplockardagarna

Läs mer på Håll Sverige Rents webbplats.

Uppdaterad 1 december 2020

Var informationen till din hjälp?