Egen brunn

OBS! Vi har låst entrén för besökare under rådande pandemi men öppnar vid inlämning av vattenprover, ring receptionen på 08-53537900. 

Om du vill borra eller gräva för egen brunn behöver du inget tillstånd från kommunen. Läs gärna vad Sveriges geologiska undersökning, SGU, skriver om brunnar och dricksvatten.

Testa ditt brunnsvatten

Kommunen har ett avtal med Synlab AB som gör att du som bor i Huddinge kan lämna in vattenproverna till oss istället för att skicka proverna med post och betala för frakten.

Du beställer hem ett provtagningskit på http://www.brunnsvatten.synlab.se/. Om du själv ska lämna in proverna till oss väljer du leveransmetoden utan fraktavgift, alltså det billigare alternativet.

Du kan lämna in proverna till oss på tisdagar från klockan 08:00 till klockan 12 i receptionen på Hälsovägen 7 i Flemingsberg. Provresultaten skickas direkt hem till dig.

Det finns andra företag som också hjälper till med vattenanalyser men då kan du inte lämna in proverna hos oss.

Testa gärna vattnet vart tredje år

Det finns inga krav på att du måste ta vattenprov i din brunn men Livsmedelsverket rekommenderar att du gör det vart tredje år. Du bör också ta prov om du känner förändringar på smaken, om vattnet luktar konstigt eller om det börjar ändra färg. Det är extra viktigt att testa sitt vatten om små barn dricker det.

Uppdaterad 20 oktober 2020

Var informationen till din hjälp?