Biblioteket i Grantorp stänger tillfälligt

20-11-20

Nyhet

Biblioteket i Grantorp, Flemingsberg stänger tillfälligt till den 13 december på grund av förlängningen av de skärpta råden i Stockholms län. Biblioteket i Segeltorp kommer endast att hålla meröppet under samma period.

Bibliotekslokalerna i Grantorp och Segeltorp är små och anpassningar till de striktare råden gör det svårt att hålla öppet på ett smittsäkert sätt. Därför har Huddinge kommun fattat beslut om att stänga biblioteksverksamheten i Grantorp under perioden 24 november till och med 13 december.

Under samma period erbjuds endast meröppet på biblioteket i Segeltorp. Meröppet betyder att besökare kan nyttja biblioteket under vissa tider fast det är obemannat. För att använda meröppet måste du först aktivera funktionen på ditt bibliotekskort.

Besökare hänvisas under denna period till Huvudbiblioteket i centrala Huddinge, biblioteken i Skogås och Vårby samt det digitala biblioteket bibliotek.huddinge.se. Besök bara biblioteken om du verkligen behöver, till exempel för att hämta eller lämna böcker. 

Kommunen erbjuder även möjlighet att beställa bokpåsar för avhämtning på eller utanför biblioteket. Du som är över 70 år, tillhör en riskgrupp eller är sjuk kan beställa hemleverans av böcker och andra medier. Du beställer via bibliotekets webbplats eller genom att ringa ditt närmaste bibliotek.

Perioden kan komma att förlängas beroende på vilka råd och restriktioner som gäller efter 13 december.

Fritidsgården i Grantorp fortsatt öppen

Ungdomsverksamheten som delar lokal med biblioteket i Grantorp är fortsatt öppen med anpassningar för att inte trängsel ska uppstå. Fritidsgården har öppet måndag-torsdag klockan 15.00-20.00 och fredag klockan 15.00-21.30. Se https://www.huddinge.se/unghuddinge/fritidsgardar/ungiflemingsberg/

 

Uppdaterad 20 november 2020