Besöksboom i Paradisets naturreservat

20-05-18

Nyhet

Under mars och april i år besökte cirka 10 300 personer Paradisets naturreservat i Huddinge. Under samma period förra året var det cirka 1400 besökare. Att corona-pandemin lockar allt fler ut i naturen står klart.

majabrand_naturreservat_paradiset_660px.jpg

Foto: Maja Brand

– Det är fantastiskt roligt att så många hittar hit, vi välkomnar verkligen alla att besöka Huddinges fina naturområden, säger Linda Palo, avdelningschef natur- och klimatavdelningen.

Att det är mer folk märks inte minst på att vedförråden hela tiden måste fyllas på och att dass och soptunnor måste tömmas oftare.

– Om vi inte alltid hinner med så uppskattar vi verkligen om man tar med sig sitt skräp hem, säger Linda Palo.

Alternativa parkeringsmöjligheter

Det stora besökstrycket har också gjort att parkeringen invid torpet i Paradiset varit helt full. Boende längs Öranvägen har också haft bekymmer med bilar som parkerar på tomter och mötesplatser. Vi vill därför tipsa om att det går att ta sig in i reservatet en annan väg genom att parkera vid Granby Näset. Du hittar dit och till våra andra fina naturområden på Naturkartan.

Tänk på att det är viktigt att hålla minst två meters avstånd till andra när du besöker naturområden. Detta för att minska risken för spridning av corona-viruset.

Extra satsning från kommunen inför hemestern

Denna sommar kommer fler människor att semestra på hemmaplan och kommunen satsar därför extra på att se över att vandringsleder, parker och badplatser är i gott skick och trevliga att besöka.

Uppdaterad 18 maj 2020

Var informationen till din hjälp?