Förbud mot allmänna sammankomster eller offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare

20-03-28

Nyhet

Regeringen har fattat beslut om att förbjuda allmänna sammankomster eller offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare. Syftet är att ytterligare bromsa smittspridningen i samhället.

Till allmänna sammankomster räknas bland annat demonstrationer, föreläsningar, sammankomster för religionsutövning, teater- och bioföreställningar och konserter.

Till offentliga tillställningar räknas bland annat idrottsevenemang, danstillställningar, marknader och mässor.

Verksamheter som skolor, kollektivtrafik, privata evenemang och besök i affärer omfattas inte. För arrangemang som inte omfattas av förordningen tar Folkhälsomyndigheten fram allmänna råd för skydd mot smittspridningen.

Det här gäller för förskolor och grundskolor

Regeringens beslut om att ytterligare begränsa möjligheten till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar omfattar inte förskolor och skolor.

För att minska risken för smittspridning i förskolor och skolor har vi tydliga hygienrutiner och vi ser även över hur vi kan begränsa social närvaro genom att bland annat utvidga avståndet mellan bord, undvika större ansamlingar av barn och elever samt förlägga viss verksamhet utomhus. Vi följer även Folkhälsomyndigheternas skärpta rekommendationer för skolrestauranger och organiserar serveringen så att trängsel vid köer, servering och bordsplacering undviks.

Kultur- och fritidsevenemang ställs in

Huddinge kommun ställer från 29 mars in alla planerade kultur- och fritidsevenemang för fler än 50 personer. 

Uppdaterad 28 mars 2020

Var informationen till din hjälp?