Huddinge lanserar Småföretagarhjälpen

20-04-14

Nyhet

Nu kan småföretag i Huddinge och Botkyrka få kostnadsfri rådgivning genom den tillfälliga företagsakuten Småföretagarhjälpen. Den är ett stöd till de branscher som drabbats hårt till följd av coronaviruset och resultatet av ett samarbete mellan Huddinge och Botkyrka kommuner.

Servicen riktar sig till alla småföretag i Huddinge och Botkyrka kommuner och innebär en tillfällig företagsakut där experter hjälper småföretag med kostnadsfri rådgivning.

Småföretagarhjälpen genomförs i samverkan med Nyföretagarcentrum Botkyrka Huddinge. Det är Nyföretagarcentrums rådgivare som i första hand svarar på frågor och som därefter kan koppla in expertis inom bland annat ekonomi.

– Huddinge kommun har presenterat en rad åtgärder för att försöka mildra konsekvenserna av coronaviruset för vårt lokala näringsliv. Vi hoppas att det nya initiativet Småföretagarhjälpen ska kunna hjälpa de småföretagare som behöver det som allra mest, säger Pia Forsberg, näringslivschef, Huddinge kommun.

– Huddinges företagare är de som skapar liv i våra centrum och det är viktigt att de finns kvar även efter den här krisen. Det är min förhoppning att det här kan hjälpa fler företagare att övervintra den svåra ekonomiska situationen som de befinner sig i, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kostnadsfri rådgivningsservice till företagare

I Småföretagarhjälpen kan du boka in en kostnadsfri tid med erfarna rådgivare. Du kan till exempel få vägledning bland myndigheternas åtgärder och vilka just du och ditt företag kan använda dig av. Det finns även möjlighet att få fördjupande expertiskunskap om det skulle behövas. Rådgivarna har tystnadsplikt.

Vem kan använda sig av tjänsten?

Småföretagarhjälpen finns till för småföretag som:

  • har säte och verksamhet i Huddinge kommun eller Botkyrka kommun och

  • har, eller riskerar att få, ekonomiska problem

Välkommen att boka en kostnadsfri tid och få mer information på www.nyforetagarcentrum.se/huddinge.

Uppdaterad 14 april 2020