Plexiglas öppnar upp för efterlängtade besök på äldreboenden

20-06-12

Nyhet

Idag tas de första besökarna emot vid de säkra mötesplatser som ställts upp vid kommunens alla äldreboenden. Med hjälp av en plexiglasvägg får boende och närstående nu en möjlighet att träffas igen under trygga former. Alla besök måste bokas i förväg.

Säkra-mötesplatser-660px.jpg

På grund av corona och risken för smittspridning införde Huddinge den 1 april besöksförbud på alla kommunens äldreboenden. Även innan dess var möjligheterna till besök mycket begränsade.

Att inte få träffa sina nära och kära har påverkat många. Därför har särskilda mötesplatser ställts i ordning utomhus. Mötesplatserna består av en plexiglasförsedd skiljevägg med sittplatser på vardera sida. En mötesvärd finns tillgänglig under hela besöket och ser till att alla instruktioner som gäller för besöket följs.

– Vi har sedan vi först begränsade möjligheten till besök tittat på olika lösningar för att underlätta kontakten mellan de boende och deras närstående. Därför är vi jätteglada att nu kunna ge den här chansen att träffas på ett tryggt och säkert sätt. Även om de inte kan röra vid varandra får de en chans att ses, vilket vi tror och hoppas är värdefullt för många, säger Annika Sefbom, sektionschef inom äldreomsorgen.

Besöksförbudet gäller fortfarande och besök är endast tillåtna vid de säkra mötesplatserna. Alla besök måste bokas på förhand.

Boka ett besök

  • För att boka en besökstid ring 08-535 311 40 eller mejla sakramoten@huddinge.se 

  • Besöksbokningen är öppen tisdag till fredag klockan 14.00-18.00 samt lördag och söndag klockan 9.00-11.00.

  • Alla besök måste bokas senast två dagar innan. Det finns ett begränsat antal tider.

Besökstider

  • Onsdag och fredag klockan 14.00-18.30

  • Lördag och söndag klockan 11.00-18.00

Uppdaterad 15 juni 2020