Studentfirandet i Huddinge ställs in

20-03-30

Nyhet

Huddinge kommun har beslutat att inte organisera de vanliga ceremonierna för studentfirande på grund av risk för spridning av coronavirus.

De inställda ceremonierna innefattar exempelvis mösspåtagning, studentutspring och studentbal. Skolorna kommer inte heller upplåta lokaler eller mark till sådana firanden.

–  Jag förstår att det är en stor besvikelse att de ceremonier och festligheter som normalt hör till studenten inte kan genomföras den här våren, säger Patrik Forshage, direktör för gymnasie- och arbetsmarknadsförvaltningen.

– Huddinge kommuns studenter är verkligen värda att firas efter alla år av hårda studier. Men den situation som coronaviruset har fört med sig gör det tyvärr omöjligt att genomföra ett traditionellt studentfirande den här våren.

I fredags införde regeringen nya begränsningarna i gruppstorlek, samtidigt som de och Folkhälsomyndigheten har aviserat att ytterligare restriktioner kan komma att införas.

Många elever och vårdnadshavare har hört av sig till Huddinges gymnasieskolor därför att de behöver lämna definitiva besked angående bokningar av studentflak och annat före den 1 april.

– Och beskedet är alltså att under rådande omständigheter kommer studentfirande inte att genomföras våren 2020, säger Patrik Forshage.

Uppdaterad 30 mars 2020

Var informationen till din hjälp?