Vi öppnar telefonlinje för barn och ungdom

20-03-31

Nyhet

Många barn och ungdomar upplever en ökad otrygghet och oro på grund av coronaviruset. Att få prata med en trygg vuxen kan då vara av stor vikt. Därför öppnar vi nu en telefonlinje för Huddinges barn och ungdomar.

Telefonlinjen som öppnar tisdagen den 31 mars bemannas av medarbetare från individ- och familjeomsorgen i Huddinge kommun. Syftet med telefonlinjen är att erbjuda Huddinges barn och ungdomar möjligheten att prata med en trygg vuxen som finns där med råd, stöd och omtanke.

– Vi vet att det är många barn och ungdomar här i kommunen som känner en oro över coronaviruset. Det finns även barn och unga som på grund av sjukdom, stängda skolor och förändrad livssituation för föräldrarna får det mer oroligt hemma, säger verksamhetschef för individ- och familjeomsorgen, Christine Carlsén.

Numret till telefonlinjen för barn och ungdom är 08-535 378 30 och telefonlinjen är öppen måndag till torsdag klockan 08.00-17.00 och fredag klockan 08.00-15.00. På kvällar och helger kan man ringa till Bris på telefonnummer 116111.

Hjälp oss att sprida ordet

Christine Carlsén hoppas att telefonlinjen ska kunna erbjuda ett viktigt stöd för de barn och ungdomar som just nu upplever en ökad otrygghet och oro.

– Jag vill uppmana alla att hjälpa oss att sprida ordet om vår telefonlinje så vi kan nå ut till så många barn och ungdomar som möjligt.

Uppdaterad 31 mars 2020