Fira högtider hemma och fortsätt hålla avstånd

21-03-30

Nyhet

Nu under vårens alla helger och högtider är det allas ansvar att fortsätta hålla ut och vara rädda om varandra. Om du ska träffa vänner eller släkt, gör det i en liten krets och träffas utomhus på tryggt avstånd. Begränsa ditt resande i kollektivtrafiken, undvik trängsel, använd munskydd och testa dig för covid-19 om du har symtom i mer än 24 timmar.

Två fluffiga större kycklingar utanför hönshus och texter: Stanna hemma, håll avstånd, visa omtanke

En annorlunda påsk även i år

Även i år behöver påsken vara annorlunda. Smittläget är allvarligt – så stanna hemma, håll avstånd och visa omtanke även under påsken och ledigheten. Det finns mycket att upptäcka i närområdet, här är några tips:

Påsklovsaktiviteter för barn och unga

Hitta kul saker som händer i Huddinge kommun, för barn, unga och hela familjen. Påsklovet i Huddinge sträcker sig från 1 april till och med 11 april. Nästan allt är kostnadsfritt, men ibland behöver du anmäla dig.

Se alla aktiviteter på vår lovsida

Upplev Huddinges fantastiska natur

Det finns många fina naturreservat i Huddinge, fria för alla att uppleva året om. 

I tjänsten Naturkartan får du tips om fina leder och upplevelser runt om i Huddinge

Hinderbanor, elljusspår och utegym 

Att träna ute ger både frisk luft och massor av energi! Utmana dig själv i en hinderbana eller i något av Huddinges många utegym, gratis och alltid öppet! Det finns också flera elljusspår och motionsspår, en del i naturområden, andra i anslutning till idrottsplatser. Vissa av spåren är belysta kvällstid.

Här hittar du Huddinges utegym

Här hittar du Huddinges elljusspår och motionsspår

Spela fotboll på allmänhetens tider

På flera platser har vi öppnat upp våra konstgräsplaner för allmänheten. Då kan du som privatperson spela fotboll gratis.

Information och planer och tider 

Lekplatser och parker

Gräv fram dinosaurieskelett i Tranparken i Segeltorp, lös mysterier i Huddinges eget Valleby i Härbreparken i Skogås, upptäck Huddinges historia i Långsjöparken i Stuvsta eller låt det pirra ordentligt i magen i den stora gungan vid Sjöängsbadet i Trångsund. Dessa är bara några av de fina lekplatser och parker som finns runt om i Huddinge.

Här hittar du Huddinges lekplatser och parker

Gröna entréer

I Flemingsberg, Sjödalen-Fullersta, Segeltorp och Stuvsta-Snättringe finns 16 markörer som visar vägarna till så kallade gröna entréer till bostadsnära grönområden.  De röda markörerna hjälper dig att hitta rätt.

Läs mer om våra gröna entréer

Coronarestriktioner - det här gäller dig som bor i Stockholms län

 • Umgås bara med dem du bor med. Om du bor ensam kan du umgås med ett fåtal vänner.
 • Stanna hemma vid minsta symtom, som hosta, snuva, feber.
 • Provta dig om du har symtom längre tid än 24 timmar.
 • Alla i ett hushåll rekommenderas att vara hemma från det att någon får symtom som kan stämma med covid-19.
 • När någon har covid-19 ska alla som bor i det hushållet stanna hemma i en vecka efter provtagningsdatumet samt ta ett prov på dag 5, detta gäller inte för barn under 6 år.
 • Arbeta hemifrån om du kan.
 • Efter utlandsresa bör du stanna hemma i 7 dagar och provta dig på vid hemkomsten och på dag 5. Detta behöver ingå i en planering inför eventuell utlandsresa.
 • Undvik köpcentrum och butiker om det är risk för trängsel. Använd munskydd om du måste handla.
 • Om du träffat någon med covid-19 och varit närmre än två meter i 15 minuter ska du i möjligaste mån arbeta hemifrån och begränsa dina fysiska kontakter under två veckors tid. Provta dig även om du inte har några symtom.

Resor

 • Res bara med kollektivtrafik om du måste.
 • Om du måste resa, inom landet eller utomlands, gör det då så smittsäkert som möjligt.

Munskydd

 • Använd munskydd när du åker med kollektivtrafiken, oavsett vilken tid du reser.
 • Använd munskydd på ställen där det kan uppstå trängsel. Som i butiker, apotek, på vissa arbetsplatser och på olika serviceställen som hos frisören.
 • Använd munskydd när du besöker vården som patient eller om du följer med någon till ett vårbesök.
 • Rekommendationen om att använda munskydd gäller dig som är 16 år eller äldre. Barn behöver inte använda munskydd och munskydd ska inte användas i skolan. Det kan finnas situationer i skolan som kräver munskydd, men det är i så fall undantag. 

Läs mer om aktuella restriktioner, provtagning, vaccination med mera på  Vårdguiden 1177

Uppdaterad 1 april 2021