Huddinge demokratidagar 2018

Under demokratidagarna 2018 ordnade vi valdebatter i Huddinges gymnasieskolor, valdialoger i Skogås, Vårby och Flemingsberg, föreläsning om våldsförebyggande arbete i Huddinge, samt föreläsning om hur demokratin kan reformeras, "Folkstyre i rädslans tid". Vi ordnade också en bildtävling för unga i Huddinge, #omjagbestämde, och mängder av fina, tankeväckande och engagerade bidrag strömmade in!

 

  • 20 april: Folkstyret i rädslans tid. Föreläsning med Daniel Lindvall, författare och huvudsekreterare i Demokratiutredningen 2016. Hans föreläsning handlade om tankar kring hur demokratin kan reformeras.

  • 12 maj: Dialog i Flemingsberg inför valet. Invånare och politiker träffades och samtalade om Flemingsbergs framtid. Dessutom liveuppträdande, gratis mat och barnaktiviteter. Samarbete med de ideella föreningarna Min syster och Ur dimman.

  • 23 maj: Dialog i Skogås inför valet. Invånare och politiker träffades och samtalade om Skogås framtid på Galleri Lyktan. Workshop, fika och mingel. Samarbete med kulturföreningen Lyktan.

  • 29 maj: Föreläsning om våldsförebyggande arbete med Locker Room Talk Sverige, en ideell organisation som arbetar med jämställdhet i ett förebyggande syfte. Dessutom panelsamtal med förtroendevalda.

  • 30 augusti: Dialog i Vårby inför valet. Kvällen bjöd på mat, mingel och samtal utifrån det som var viktigt för deltagarna: demokrati, skola, cykelvägar, flykt, mat - eller något helt annat. Samarbete med ABF.

  • Augusti-september: Valdebatter i Huddinges gymnasieskolor, lokala politiker mötte och samtalade med unga.

  • 24 september - 26 oktober: #omjagbestämde Årets Instagramtävling ville väcka elevernas tankar kring vilken förändring de vill se i samhället, i vardagen, i skolan och i världen - om det var de som bestämde.

Uppdaterad 21 november 2019

Var informationen till din hjälp?