Solhöjdens dagverksamhet

På Solhöjden i Stuvsta erbjuder vi dagverksamhet för dig som har demens. Här är dagarna fyllda av sång och musik, promenader, matlagning och mycket mer. Varmt välkommen till oss på Solhöjden!

Om Solhöjden

Hos oss får du social gemenskap och stimulans för alla dina sinnen. Målet är att ge dig trygghet och glädje i vardagen – och kanske hittar du någon ny aktivitet du inte visste att du tyckte om!

Som anhörig till våra besökare får du möjlighet till avlastning och egentid. Du kan också få stöd i form av samtal.

Inriktning

Solhöjdens dagverksamhet har inriktning på personer med demens.

Några äldre personer sitter på en altan i solen, vinkar och tittar in i kameran.

Öppettider

Måndag–fredag kl. 09.00–13.30

Adress

Stuvstatorget 2
141 40 Huddinge

Aktiviteter

Varje dag anordnas olika aktiviteter hos oss. Du väljer själv vad som passar dig och ger din vardag glädje och mening. Vi utgår alltid från dina behov och önskemål och anpassar aktiviteterna efter det.

Vi uppmuntrar gärna rörelse och fysisk aktivitet – här kan du delta i gymnastik, spela inomhusbowling och inomhusgolf eller bara ta en härlig promenad.

Du som är trädgårdsintresserad kan vara med och plantera blommor och skörda grönsaker. Tycker du om musik har du hamnat helt rätt – sång är ett självklart inslag hos oss och vi lyssnar gärna på digitala konserter via våra surfplattor.

Ibland är det skönt att bara slå sig ner, ta en kopp kaffe och prata en stund. När det är fint väder sitter vi på uteplatsen och fikar och njuter av friska luften.

Några äldre personer går på promenad i solen.

Mat och måltider

Vi serverar alltid hemlagad husmanskost, efterrätter och hembakat fika. Alla som vill får gärna vara med och laga mat eller baka. Måltiderna är en viktig social stund och vi äter tillsammans i lugn och ro.

En dag på Solhöjden

09.00: Dagen drar igång! När du kommer till oss möts du av vår personal som hälsar välkommen.

09.15: Vi sätter oss och äter frukost tillsammans. Det bjuds på smörgås, kaffe, te och apelsinjuice.

10.00: Aktiviteter efter dagsform. Du väljer själv vad du är sugen på att göra idag.

12.00: Lunchen serveras och vi äter i lugn och ro tillsammans. Maten är hemlagad och bordet vackert dukat och dekorerat.

13.00: Kaffesugen efter maten? Självklart missar vi inte eftermiddagsfikat! Vi dukar med fina koppar och ibland stämmer vi upp i allsång.

13.30: Dags att åka hem, vi ses igen en annan dag!

Kaffekoppar och ett sånghäfte på ett dukat bord.

Personal

Vår engagerade personal har lång erfarenhet av att jobba med personer med demens. Här jobbar nio undersköterskor med demensinriktning.

Vi är en stjärnmärkt verksamhet, vilket innebär att personalen är utbildad enligt Svenskt demenscentrums utbildning för personcentrerad vård och omsorg vid demenssjukdom.

En av oss i personalen är Silviasyster, vilket innebär en specialkompetens inom demensvård.

Hos oss finns personal som pratar flera språk: svenska, finska, albanska, turkiska, bulgariska och engelska.

Hitta hit

Solhöjdens dagverksamhet ligger på Stuvstatorget 2 i centrala Stuvsta. Du kan åka hit och hem med turbunden resa, eller på egen hand.

Det är lätt att ta sig hit med bil och kollektivtrafik. Vår lokal ligger en kort promenad från Stuvsta station där både pendeltåg och bussar stannar.

Kontakta Solhöjden

Vill du veta mer?

Catarina Johansson Sand

enhetschef

Hej, jag heter Catarina Johansson Sand och är enhetschef på Solhöjdens dagverksamhet. Kontakta mig om du vill veta mer om vår verksamhet, jag svarar gärna på dina frågor.

Du kan också kontakta vår samordnare på telefonnummer 08-535 310 65.

Uppdaterad 19 januari 2024