En dag för Flemingsberg

Om En dag för Flemingsberg

Bild på besökare under En dag för Flemingsberg.
Besökare på Ebba Bååts torg under 2018
Fotograf - Håkan Lindgren

Den 7 september 2019 mellan klockan 11-16 arrangerar Huddinge kommun ett event på Ebba Bååts torg i Flemingsberg, En dag för Flemingsberg, för tredje året i rad.

En dag för Flemingsberg är en samlingpunkt för utvecklingen i Flemingsberg där boende, verksamma, lokalsamhället samt övriga intressenter möter varandra under en koncentrerad dag. Det är ett tillfälle för information, marknadsföring, dialog och där vi skapar möten mellan det befintliga och det nya Flemingsberg.

På plats kommer det vara ett antal utställare som till exempel:

  • Föreningen ASK (Arbete, samhälle & kommunikation) som drivs av ABF Huddinge. Här kan du få hjälp med att fylla i blanketter, kontakt med myndigheter, juridisk rådgivning och översättning.
  • Svenska kyrkan
  • Huddinge kommuns servicecenter. Här får du hjälp med alla frågor som rör kommunen.
  • Campus Flemingsberg, där de fem lärosäterna finns på plats och informerar om högskolorna.
  • Operativa samverkansgruppen som informerar om säkerhet i kommunen tillsammans med polisen.
  • Trafikverket som informerar om allt som kommer att hända vad gäller trafiken i Flemingsberg.
  • Byggaktörer som visar upp allt som kommer att hända i Flemingsberg.

Tyck till om utvecklingen i Flemingsberg

Byggkarta över Flemingsberg.

Vad händer i ditt Flemingsberg? Den 7 september kan du tycka till om utvecklingen som sker i Flemingsberg. Kom förbi Huddinge kommuns monter så svarar vi på dina frågor och visar upp allt som kommer att ske. På plats kommer också byggaktörer att vara för att visa upp planerna för Flemingsberg.

I Flemingsberg utvecklas en inspirerande mötesplats med människan i centrum. Nu är första steget taget från en regional kärna till en internationell affärs- och forskningshubb vid namn Stockholm South Business District. Ett nytt samarbete som lägger grunden till att förnya och utveckla Flemingsbergs stationsområde och tillhörande stadsdelar. Här skapas plats för 50 000 arbetande, 50 000 boende och 50 000 besökare.


Aktiviteter och underhållning

Fem personer från Gycklargruppen Narrarna.
Gycklargruppen Narrarna

Under dagen kommer Gycklargruppen Narrarna att uppträda på Ebba Bååts torg för både stora och små. Foodtruck, café, loppmarknad och mycket mer kommer att hända under dagen. 

Vill du hyra bord till loppmarknaden så anmäler du dig här:
Hyra bord till loppmarknaden

Invigning av Fleminghallen

Fleminghallen kommer att invigas med nytt Kultur- och fritidshus. Prova på cirkus, Folk Lab där du får prova på att gå in i maker space (digital skaparverkstad) och mycket mer kommer att hända under invigningen av Fleminghallen. Mer information kommer under sommaren.


Anmälan för utställare

Sista anmälningsdag är 14 juni!

Anmälan

Obligatoriska fält är markerade med en asterisk (*).


Detta hände under 2018

Två personer tittar på karta över Flemingsberg.

2018 års En dag för Flemingsberg bjöd på bra väder och många besökare. Att besöka alla utställare och ställa frågor var en självklarhet för många. Att få information om vad som händer och kommer att hända i Flemingsberg samt att anmäla sig till fokusgrupper var det många som gjorde.

Konceptkarta över Flemingsberg

Byggaktörer, Trafikverket, Campus Flemingsberg, lokalsamhället och många fler var på plats. Vi från kommun var självklart där, så du kunde ställa dina frågor om Flemingsberg eller annat du undrade över.

Huddinge kommun monter 2.png

Länsmuseet.png

Lamix.png

Lamix och Jompa underhöll under dagen.

Jompa.png

Cirkusskola.png

Att prova på olika idrottsaktiviteter som badminton, basket och handboll var det många som gjorde. Under dagen kunde man även klättra klättervägg, cykla på annorlunda cyklar Alien Bike, testa cirkusskola, få en ansiktsmålning, testa sin hälsa hos Medfit och mycket mer. Tingsrätten höll öppen för rundvandring och erbjöd att vara med på olika rättegångsspel.

Prova på sport.png


Uppdaterad 25 juni 2019

Var informationen till din hjälp?