Förskolan Bamsebo

Om oss

Förskolan Bamsebo är en fristående förskola som drivs av Dibber förskolor och skolor.

Förskolan är belägen i ett flerfamiljshus i närheten av Kvarnbergsplan och Huddinge centrum. Förskolan består av två avdelningar. Vi har en stor gård, fotbollsplan och stora gräsytor utan för dörren. Vi har närhet till både natur och kultur och gör ofta utflykter till både skog, bibliotek och 4h gården, Rådsparken.


Så här arbetar vi

Dibbers ledord ”vi får världen viktigaste världen att växa”

”Världen viktigaste världen” är våra barn.

Vi arbetar efter förskolans läroplan och dess måluppfyllers. För att synliggöra läroplanen både för barn och vuxna arbetar vi med våra lärvänner: Hjärtrud , Rör-Else , Alfa-Beta, Räkne-Reza, Ute-Ugo, Krea-Tiva och Lek-Levi. Genom  mötesplatser där barn kan samlas kring olika material som går att undesöka, exprementera, förändra, kombinera, fundera och samtal kring. Vi undesöker, utforskar, tar reda på olika frågor som barnen har och med hjälp av bland annnat digitala verktyg som ett naturligt inslag i verksamheten.

Vi använder oss av webbverktyget Unikum, där vi följer varje barns utveckling både på individnivå och hela gruppen. I Unikum kan vårdnadshavare på ett lätt sätt följa vårt arbete och ha en bra komunikation med förskolan och pedagogerna

Det digitala verkyget är ett hjälpmedel i den pedagogiska dokumentationens arbete tillsammans med barnen.

På Dibbers förskolor arbetar vi systematiskt för att säkra vårt pedagogiska uppdrag och hög kvalitet till varje barn. På alla förskolor får barnen en god grund för ett livslångt lärande – i kunskap, vänskap, trygghet och glädje.


Föräldrasamverkan

Förutom den dagliga konakten så har vi föräldramöten, dropp in fika med mera.


Uppdaterad 3 juni 2019

Var informationen till din hjälp?