Öppna förskolan, Familjecentralen i centrala Huddinge

Öppna förskolan är en mötesplats för föräldrar och barn 0-5 år - en träffpunkt dit barn kommer tillsammans med en förälder eller annan vuxen.

Vi ingår som en del av familjecentralen, som samarbetar med BVC, barnmorskemottagningen och socialtjänstens Råd och stöd.

Instagram

Öppna förskolan i Huddinge på Instagram

Vi har öppnat upp inomhus!

Från och med den 4 oktober är ni varmt välkomna in. Det ska bli jätteroligt att få träffa nya och gamla familjer. Vi fortsätter förstås att tillsammans hjälpas åt att träffas smittsäkert genom att: 

  • hålla avstånd
  • tvätta händerna noga
  • stanna hemma vid sjukdomssymtom

Öppettider

Nu kan ni besöka oss inomhus från och med måndagen den 4 oktober. Det finns ändringar i det nya schemat så se nedan. Besök oss bara när ni har bokat tid och när ni alla är friska. Välkomna!

Dag Förmiddag   Eftermiddag
Måndag

09.30-11.00 Telefonparken

12.30 - 14.30

Baby 6-12 månader

Tisdag 

8.30 - 11.30

Baby 6-12 månader

12.30 - 14.30

0-5 år

Onsdag 

 

 

9.30 - 11.30

0-5 år

12.30 – 14.00

Telefonparken

Torsdag 

8.30 - 11.30

Baby 0-6 månader

12.30 - 14.30

0-5 år

Fredag 

8.30 - 12.00

Baby 6-12 månader

 

Nu öppnar vi upp

Vi öppnar nu successivt upp vår verksamhet inomhus med ett reducerat antal besökare, 6 vuxna och 6 barn. Vi kommer fortsätta med verksamhet utomhus vid vissa tillfällen i veckan. 

I nuläget behöver ni boka tid för att delta i vår inomhusverksamhet vilket ni gör via länken nedan. För att ge många möjlighet att besöka oss, ber vi er att bara boka ett tillfälle per vecka.

Här bokar ni tid för besök till Öppna förskolan:

Innan ni bokar tid, titta på schemat ovan vilken åldersgrupp som passar ert/era barn. Varje fredag släpper vi nya tider för nästkommande vecka.

https://service.huddinge.se/BokaOppnaForskolan 

Verksamheten

På vår Öppna förskola erbjuder vi en pedagogisk anpassad miljö där du som förälder kan få råd och stöd gällande ditt barn och ditt föräldraskap. Här kan du leka, måla och mycket annat tillsammans med ditt barn. Vi har leksaker och material som stimulerar barnens lek och utveckling. Varje förmiddag och eftermiddag har vi gemensam sångsamling.

Öppna förskolan ger tillfälle för både barn och vuxna att knyta nya kontakter och utbyta erfarenheter.

Vi som arbetar här heter Kerstin Ahlström och Camilla Lerin. Vi kan i ett nära samarbete med föräldrarna erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet. 

Aktiviteter

Ni har alltid möjlighet att måla och baka med lera. Våra aktiviteter stimulerar språket, kroppsuppfattningen och motoriken. Barn och föräldrar får roliga och nära stunder tillsammans. Vår verksamhet bygger till fullo på föräldrasamverkan, eftersom du som förälder alltid besöker oss tillsammans med ditt barn.

En stund om föräldraskapet

Vid några tillfällen under hösten kommer vi samtala om olika teman tillsammans med våra föräldrarådgivare, Ulrika och Li från Råd och stöd.

En film om att sätta gränser

Familjecentralen i Älvkarleby kommun

Visa varandra hänsyn vid sjukdom

Besök inte öppna förskolan om du/ni eller ditt barn är förkylda. Vid maginfluensa ska du och ditt barn vara symtomfria i minst två dygn.

Mer information om vad som gäller med anledning av covid-19.

Kontakt

Familjecentralens kuratorer

Ulrika Olsson: 08-535 376 95

Li Ekström Norberg: 08-535 376 86 

Uppdaterad 18 januari 2022

Var informationen till din hjälp?