Familjedaghemmet Glada & trygga barn

Familjedaghemmet Glada & trygga barn är en fristående pedagogisk omsorg i Vårby.

Jag heter Tamara Hautamäki och bedriver familjedaghemmet Glada & trygga barn tillsammans med C Företaget. Har barnskötarutbildning och lång erfarenhet av att arbeta med barn. Har tidigare arbetat som dagbarnvårdare kommunalt. Har också arbetat på olika förskolor, men känner att familjedaghem är mer givande för mig och barnen. Är trespråkig. Pratar flytande svenska, finska och engelska.

Så här arbetar vi

Jag bor i Vårby gård och samarbetar med en kollega Ramona som bor i Masmo. Vi har en mindre barngrupp med upp till 6 barn vardera i åldrarna 1-5.

I familjedaghemmet är det viktigt att barnen ska känna sig trygga och sedda. Då barngruppen är mindre finns det mer tid att se varje barn och deras behov. Verksamheten har en inriktning på språk, utevistelse, miljötänk, sång och rytmik. Vi läser mycket sagor och besöker olika bibliotek i närområdet. Det är viktigt att barn får vara mycket ute i naturen så besök till skogen görs varje vecka för att utforska miljön. Jag tror att barn som rör på sig och är ute i naturen är gladare och friskare. Eftersom verksamheten bedrivs i hemmiljö finns det större möjligheter att vara mer spontana med våra aktiviteter. Ett besök till ett museum eller barnteater blir enklare på grund av mindre barngrupp.

Barnen får alltid hemlagad och varierad kost.

Jag bor på Bäckgårdsvägen 25, cirka 5 minuter från tunnelbanan och med många olika bussförbindelser precis utanför lägenheten.Ramona som jag samarbetar med bor på Örbrinken 8 i Masmo. I våra områden finns det gott om olika lekplatser och härliga naturområden.

Öppettider

Vi anpassar våra öppettider utifrån barnens vistelsetid, inom tidsintervallen 6.30-18.00.

Kontakt

Ni är hjärtligt välkomna att besöka mig och se hur min verksamhet fungerar och hur jag bor. Ring så bokar vi en tid för ett besök!

Uppdaterad 13 november 2018

Var informationen till din hjälp?