Familjedaghemmet Lär och lekstugan

Familjedaghemmet Lär och Lekstugan är en fristående pedagogisk omsorg i Vårby.

Jag heter Ramona Hautamäki och jag bedriver familjedaghemmet "Lär och Lekstugan" i det natursköna Masmo, tillsammans med C Företaget. Jag har barnskötarutbildning samt lång erfarenhet från tre olika förskolor med olika pedagogiska inriktningar som Reggio Emilia och Montessori. Jag har också arbetat på ett familjedaghem där jag själv hade fullt ansvar för en barngrupp. Med erfarenhet från både förskola och familjedaghem så tycker jag att arbete i familjedaghem är mer givande både för mig och för barnen. Jag är trespråkig och pratar flytande svenska, engelska och finska.

Så här jobbar vi

Jag jobbar tillsammans med min kollega Tamara som har sitt familjedaghem "Glada och trygga barn" i Vårby. Vi har varsin mindre barngrupp på sex barn från 1-6 år, och vid eventuell sjukdom så kommer vi att vikariera åt varandra. Med föräldrar har vi en nära samverkan, som gör att barn och föräldrar känner sig trygga. Vår verksamhet inriktar sig på det svenska språket, musiken, rytmiken, utevistelse och skapandets betydelse för barnets utveckling. Med en mindre barngrupp har vi möjlighet att vara mer spontana med våra dagar – varför inte ta matsäcken och sätta sig på gräsmattan och äta sin lunch. Jag lagar alltid hemlagad mat med omsorg. Vid inskolning går vi alltid efter barnets behov, målet är att alla ska känna sig trygga.

Jag bor en stenkast från tunnelbanan och busshållsplatsen med många olika förbindelser. Masmo är ett område med vacker natur och utsikt över vatten. Det finns goda möjligheter för barnen att utforska sin omgivning, i naturen och i lekparker som ligger i närheten, och på min gård finns det klätterställning med sandlåda och gungor.

Öppettider

Vi anpassar våra öppettider utifrån barnens vistelsetid, inom tidsintervallen 6.30-18.00.

Kontakt

Ni är hjärtligt välkomna att besöka mig och min verksamhet. Ring så bokar vi en tid för besök!

Uppdaterad 1 mars 2019

Var informationen till din hjälp?