Jessicas familjedaghem

Mitt namn är Jessica Norrby. Jag erbjuder ett familjedaghem i lugn och trygg hemmamiljö. Mitt hus ligger i en rofylld lantlig miljö med skogar, sjöar och hästhagar nära intill.

Familjedaghemmet har ett uppehåll i sin verksamhet men öppnar igen den 4 januari 2021.

Jag älskar att jobba med barn. Jag är utbildad undersköterska och har arbetat på Astrid Lindgrens barnsjukhus, vilket har gett mig bred kunskap om barns utveckling samt erfarenhet av barnakutsjukvård. 

Jag är utbildad kock och vill lägga stor vikt vid en näringsrik kost, vilket är viktigt för barnets välmående. Hos mig kommer hemlagad mat att serveras och jag strävar efter att använda så mycket ekologiska råvaror som möjligt. Jag vill även engagera barnen att vara delaktiga i matlagning och bakning.   

Barnen kommer att vistas ute i naturen en stund varje dag (om det inte ösregnar eller är snöstorm). Vi kommer att vara på tomten, i någon närliggande lekpark, i skogen eller på ängarna i vårt fina område. Detta gynnar barnens utveckling på alla sätt och vis, barnen blir friskare, piggare och nyfikna på omvärlden. Vi kommer att arbeta med olika spännande teman. Barnen kommer bland annat att få lära sig om skogen, hur man odlar grödor, hur man samarbetar i lekar, hur vi firar olika traditioner och mycket mer.      

Jag har ett nära samarbete med två andra familjedaghem i närområdet. Tillsammans har vi ett bra fungerande vikariesystem. Vi träffas flera gånger i veckan och kommer göra många gemensamma aktiviteter tillsammans såsom gymnastik, utflykter till museum och teaterbesök. Samarbetet med andra familjedaghem kombineras med den lilla gruppens fördelar som trygghet och ”familjekänsla”.

Öppettider

Jag anpassar mina öppettider utifrån barnens vistelsetid inom tidsintervallet 06.30–18.00. 

Kontakt

Uppdaterad 12 november 2019

Var informationen till din hjälp?