Kvarnen

Söker du pedagogisk verksamhet med mindre barngrupp åt ditt barn? Då kanske min verksamhet är något för er.

Jag heter Susann Olausson och bedriver familjedaghemmet Kvarnen. Under mina nästan 20 år inom barnomsorgen har jag arbetat som dagbarnvårdare och på förskolor. I grunden är jag utbildad barnskötare som jag läste till på CLL i Norrtälje, utöver barnskötarutbildningen läste vi en termin extra med inriktning barn med speciella behov.  Jag kan grunderna i teckenspråk. 

En dag hemma hos mig

Det viktigaste är att barnen känner sig trygga. Jag vill att barnen vågar ta för sig. Min inställning är att alla barn ska ha rätt till sin åsikt och de har rätt att bli sedda av en vuxen under hela dagen. Jag lagar näringsriktig mat och det mesta jag  tillagar är ekologiskt odlat .
 
Jag jobbar mycket med att barnen ska få en bra grund att stå på inför skolan samt att de ska utveckla sin självkänsla och ett gott självförtroende. Glädje och humor, rytmik, sång och motion är viktigt i mitt arbete med barnen. Några gånger i månaden träffar vi en sagotant, som berättar om hur det var när hon var liten. Hon läser även böcker med och för barnen. Vår sagotant som idag är pensionär, har jag känt sedan jag var liten då vi nästan bodde grannar.
 
Eftersom vi bor så nära det mesta här i Huddinge utnyttjar jag de aktiviteter som finns att tillgå till exempel går vi till Rådsparken. Där får barnen lära sig om djur och natur.  Vi har nära till skridskohallen och där åker vi skridskor på vintern. Skogen ligger nära vår bostad så där är vi ofta och dessutom är vi ofta i lekparker som finns i närheten.
 
Vi bor på Kvarnbergsplan, som är centralt beläget. Utanför bostaden finns många olika bussförbindelser. Kvarnbergsplan ligger nära Huddinge Centrum och Stuvsta, där pendeltågen stannar. 

Ni är hjärtligt välkomna att besöka mig för att se hur verksamheten fungerar.
Ring så bokar vi in en dag och tid för besök. Välkomna!

Öppettider

Jag följer kommunens riktlinjer och har öppet enligt deras rekommendationer klockan 06.30-18.00.

Kontakt

Uppdaterad 15 juni 2017

Var informationen till din hjälp?