Lammet

Personalkooperativet Lammet är fyra fristående familjedaghem i en pedagogisk omsorg i Stuvsta-Snättringe.

VI har 4-5 barn i varje grupp. Vi fyra pedagoger bedriver verksamheten tillsammans. Eftersom vi bedriver verksamheten i hemmiljö får varje barn en unik möjlighet att utvecklas efter sina egna förutsättningar.

Vår vision är att alla barn ska känna sig sedda och trygga.

Om oss

Vi har stor erfarenhet av pedagogiskt arbete med barn, och ett unikt samarbete oss pedagoger emellan. Vi som driver Lammet bor grannar i ett litet radhusområde med närhet till kommunikationer, skog och lekparker. Måltiderna är hemlagade och delvis ekologiska.

Vikariesystemet sker endast mellan oss fyra pedagoger, vid sjukdom, vård av barn, semester eller annan ledighet. 

Så här arbetar vi

Vi arbetar i en pedagogisk verksamhet i hemmiljö med fyra små grupper som bildar en stor grupp. Barnen och personalen träffas varje dag för olika aktiviteter och tvärgrupper, allt för att skapa en stimulerande och socialt trygg miljö för barnen. 

Vi har fasta aktiviteter vissa dagar i veckan. De varierar efter årstid och är bland annat skogsutflykter, bad, gymnastik, skridskoåkning och biblioteksbesök samt samling och avslappning.

Vi vistas ute dagligen för att minska infektionsrisken och bygga upp immunförsvaret. Vi har en sluten facebook-grupp där föräldrarna kan ta del av dokumentationen.

Språk, matematik och naturkunskapsinlärning ingår som en naturlig del i aktiviteterna dagligen.

Föräldrasamverkan

Vi för dagligen en dialog med föräldrarna vid lämning och hämtning, vilket är viktigt för oss alla. Vi ger all information direkt vad gäller barnets aktiviteter och händelser under dagen.
  • Inskolning
  • Föräldramöte
  • Utvecklingssamtal
  • Lucia
  • Sommarfest
  • Vernissage

Öppettider

Vi anpassar våra öppettider utifrån barnens vistelsetid, inom tidsintervallen 06.30-18.00. Två dagar per termin har vi stängt för studiedagar.

Kontakt

Cicki Johansson

Köansvarig

Kvarnbergsvägen 19 B

Telefon: 073-2414401

E-post: cicki.j@hotmail.com

Sandra Wall

Tema-/aktivitetsansvarig

Kvarnbergsvägen 3 A 

Telefon: 070-170 15 99

E-post: junnarp@hotmail.com

Uppdaterad 15 juni 2017

Var informationen till din hjälp?