Villa Contigo

Ulrica heter jag och driver mitt familjedaghem här i Glömsta. Min familj består av min man Johan, våra barn Michel 10 år och Laura 8 år, vår labrador Dante och våra två kaniner Piff och Puff.

Fokus ligger på lek och lärande i en varm och lustfylld miljö. Vi har stora ytor på en naturskön tomt där barnen har tillgång till allt naturen kan ge och en möjlighet att på nära håll uppleva årstidernas skiftande. Vi tillbringar mycket tid ute i skog och natur och har vår egna lilla plantskola. Verksamheten hos mig är Montessoriinriktad vilket innebär att lärandet utgår från barnets individuella behov och intressen.

Vi arbetar dagligen med tal och språk vilket stimulerar barnen att utveckla både kommunikation och samspel i sina relationer. Näringsrik och nyttig mat är en viktig del i ett barns liv och för att barnen ska få en förståelse för hur processen går till är de regelbundet delaktiga i bak och matlagning.

Jag har ett nära samarbete med familjedaghemmet Annas Dagbarn, vilket innebär att vi har ett fungerande reservsystem men också att mina dagbarn får träffa och lära sig interagera med andra barn i en större grupp. Vi har temaarbete med åldersindelade grupper varje termin och åker på utflykter tillsammans.

Öppettider

Jag anpassar mina öppettider utifrån barnens vistelsetid, inom tidsintervallet 06.30–18.00.

Kontakt

Uppdaterad 19 juni 2017

Var informationen till din hjälp?