Zekiye Guzelsoy

Jag heter Zekiye Guzelsoy och bedriver ett familjedaghem i en lugn och trygg hemmiljö. Min lägenhet ligger nära natur och olika parker. Lägenheten är nyrenoverad och anpassad för att kunna bedriva en pedagogisk omsorg.

Jag har tidigare arbetat på kontor och många år som tolk. Jag har även praktiserat i ett familjedaghem. Själv har jag fyra vuxna barn och fem barnbarn. Verksamheten är riktad till barn i åldrarna 1-5 år. Jag har inga husdjur och är rökfri.

Mitt mål med familjedaghemmet är att varje barn får möjlighet att utvecklas till trygga individer. I min verksamhet ska alla barn få synas och höras. Miljön ska stimulera och uppmuntra till lärande och aktiviteterna ska grundas på barnens intresse. Jag som dagbarnvårdare ska vara en god förebild. Detta genom att vara tydlig, berömma och tillgodose varje barns behov. I min verksamhet serveras det enbart hemlagad mat från olika kulturer. Barnen i min verksamhet ska vara delaktiga i matlagning och bakning.

Samarbete med andra familjedaghem

Jag kommer att samarbeta med tre andra fristående familjedaghem, vilket kommer att vara ett tryggt väl fungerande system vid sjukdom och semestrar. Vi kommer att träffas minst tre gånger i veckan. Våra gemensamma aktiviteter kommer bland annat vara fri lek, skapande och olika utflykter. Vi kommer att delta i olika kulturella verksamheter efter utbud och besöka biblioteket ett par gånger i månaden. Självklart ska vi nyttja naturen och de parker som finns i närheten.

Fördelarna med samarbetet är att barnen blir trygga med olika vuxna runt omkring sig. Barnen får fler vänner att umgås och utvecklas med och tillsammans kan vi hitta på olika utflykter.

Öppettider

Jag anpassar mina öppettider utifrån barnens vistelsetid inom tidsintervallet 06.30–18.00.

Kontakt

Uppdaterad 19 juni 2017

Var informationen till din hjälp?