Du som ska flytta till Huddinge kommun

Ska du flytta till Huddinge kommun och behöver en skolplats? Då kan du antingen ansöka om att få behålla din nuvarande plats, eller söka en ny plats i någon av Huddinges skolor.

Vill du behålla nuvarande skolplacering?

Om du vill behålla din nuvarande skolplacering kontaktar du den aktuella skolan. Det är den skolan som avgör om de kan låta ditt barn gå kvar trots att ni flyttat till en annan kommun. De måste även acceptera den ekonomiska ersättning, grund- och tilläggsbelopp, som Huddinge betalar.

Om ditt barn ska gå kvar på sin nuvarande skola behöver du meddela Huddinge kommun detta genom att skicka e-post till: placeringbuf@huddinge.se. Du behöver även meddela om ditt barn kommer att gå kvar på sitt nuvarande fritids. 


Ansökningsblankett  fritids

Inkomstblankett

Vill du ansöka om en ny skolplats i Huddinge?

Om du vill ansöka om en ny plats i en skola i Huddinge kommun kan du göra detta när som helst under året. 

1. Jämför skolor 

Det är bra att jämföra de olika skolorna innan du skickar in dina önskemål. Det kan du göra i kommunens jämförelseverktyg.

Jämför Huddinge kommuns grundskolor

2. Ansök

Du ansöker om en skolplacering i Huddinge i kommunens e-tjänst. För att kunna använda e-tjänsten behöver du ha e-legitimation (BankID eller MobiltBankID).  

E-tjänsten Söka skola

Har du inte möjlighet att ansöka via e-tjänsten kan du använda blanketten nedan. 

Ansökan om förskoleklass, grundskola och fritidshem i Huddinge kommun

Blanketten skickas till:
Huddinge kommun
Barn- och utbildningsförvaltningen
141 85 Huddinge

Tänk på att ange från vilket datum ditt barn är folkbokförd i Huddinge samt på vilken adress hen kommer vara folkbokförd.

Söker du plats på en fristående skola eller en skola i en annan kommun?

Vill du att ditt barn ska gå i en fristående skola i eller utanför Huddinge kommun, eller i en kommunal skola i en annan kommun, kontaktar du själv den skola eller kommun du vill söka till.

Om du har tackat ja till en fristående skola eller en kommunal skola i en annan kommun är det viktigt att du informerar Huddinge kommun om detta så att vi kan göra en korrekt fördelning av platserna i våra kommunala skolor. Du meddelar att du tackar nej skolplacering i Huddinge kommun i e-tjänsten Tacka nej till kommunal skolplacering i Huddinge kommun.

E-tjänst Tacka nej till kommunal skolplacering i Huddinge kommun

Det är friskolan eller kommunen du söker till som avgör om de kan ta emot ditt barn. De måste också acceptera den ekonomiska ersättning, grund- och tilläggsbelopp, som Huddinge betalar.

Överklaga placeringsbeslut

Är du missnöjd med beslutet om skolplacering kan du överklaga det hos förvaltningsrätten i Stockholm.

Mer information om hur du överklagar beslut om skolplacering.

Uppdaterad 22 februari 2021

Var informationen till din hjälp?