Sågbäcksgymnasiet

Sågbäcksgymnasiet är en kommunal gymnasieskola i Stuvsta-Snättringe.

Sågbäcksgymnasiet, SGY, är ett yrkesgymnasium som erbjuder tillgång till stora verkstäder på skolan och praktik på yrkesplatser. Vi har en hög lärartäthet och lägger stor vikt på att eleverna ska utvecklas både yrkesmässigt och teoretiskt.

Vårt mål är att en avslutad utbildning ska leda till att eleven får ett jobb, kan öppna eget eller är redo för högskolan.

Utbildning

På SGY finns sju olika yrkesprogram att välja mellan och de flesta elever får jobb efter avslutad utbildning. Under utbildningstiden får eleverna jobba praktiskt i fina verkstadslokaler samt att de har en 15 veckor lång praktik i slutet av utbildningen.

Det finns också möjlighet att prova på att driva eget företag eller att arbetsplatsförlägga en utbildning i ett så kallat lärlingsprogram.

Förutom de praktiska hantverkskunskaperna satsar skolan hårt på att ge en bra utbildning i de teoretiska ämnena (svenska, matematik, engelska, samhällskunskap, historia, osv.).

SGY erbjuder också alla former av Introduktionsprogram. Dessa är till för dem som behöver komplettera sina grundskolebetyg.

Notering: Verksamhetspresentationen ovan är skriven av skolan.

Kontakta oss

Uppdaterad 28 november 2017

Var informationen till din hjälp?