Eldningsförbud

Det råder eldningsförbud i hela Stockholms län på grund av hög brandrisk. Förbudet gäller tills vidare.

Läs mer om eldningsförbudet

Huddinge Glöder - en kväll för föreningslivet

Om priserna

Alla vinnare av årets Huddinge Glöder

Priserna för årets ideella insatser

Ett för barn och ungdom och ett för vuxna, delas ut till en person eller grupp som gjort värdefulla insatser präglade av nyskapande idéer, delaktighet, jämställdhet och/eller mångfald. Prissumman är 10 000 kronor.

Huddinge kommuns idrottspris

Delas ut till en föreningsledare eller till en grupp som bidragit till att skapa en trygg och utvecklande miljö för barn, ungdomar eller föreningsledare, eller som på annat sätt arbetar för att förverkliga idéerna i kommunens idrottspolitiska program. Prissumman är 10 000 kronor.

Huddinge kommuns kulturpris

Delas ut till en person eller grupp som utfört en betydande insats inom något konstnärligt område, folkbildning, amatörverksamhet eller annan kulturell verksamhet. Prissumman är 20 000 kronor.

Stipendium för unga talanger

Kultur- och fritidsnämnde ansvarar för att årligen utse en stipendiat för unga talanger. Stipendiet riktar sig till talangfulla personer mellan 7 – 20 år vars gärning på något vis bidragit till idrotts- och kulturlivet i Huddinge. Prissumman är 5 000 kronor.

För enastående prestation inom sin idrott 2017

Huddinge kommun delar också ut diplom till lag eller enskilda idrottare i Huddingeföreningar som vunnit guld vid SM och junior- SM, nordiska mästerskap eller medalj av någon valör vid EM, VM eller OS under 2017


Vinnare och motiveringar 2017

Huddinge kommuns pris för ideella insatser för barn och ungdom

Tjejjouren Huddinge

Tjejjouren Huddinge är en förening som jobbar i Huddinge för att stärka och stötta ungdomar som identifierar sig som tjejer. Utöver chattverksamhet har Tjejjouren utvecklat ett metodmaterial för att nå ut till fler ungdomar och skapa möten och diskussioner. Tjejjouren verkar för mångfald, inkludering, delaktighet och jämställdhet genom att utforma och praktisera nyskapande idéer.

Huddinge kommuns pris för ideella insatser för vuxna

FUB Huddinge

FUB Huddinge är en ideell förening för vuxna med utvecklingsstörning. Föreningen anordnar fritids- och nöjesaktiviteter och bevakar handikappolitiska intressen i Huddinge. Verksamheten är mycket populär och erbjuder en trygg miljö för målgruppen. Aktiviteter man erbjuder är dans en gång i månaden, resor, julbord, musikunderhållning, studiecirklar, friskvård och mycket annat. På bilden syns Catharina Björkander, Christine Jansén, Sari Nurmi som representanter för föreningen.

Huddinge kommuns kulturpris

Anders Karlsmark - Ögla kulturförening

Anders Karlsmark är musiker och initiativtagare till och ordförande i Ögla kulturförening i Huddinge. Föreningen vill uppmuntra genreöverskridande samarbeten mellan musiker och andra konstnärskategorier. På ett innovativt vis mixar han det breda kulturyttrycket med det smala och genom att erbjuda en ny publik ett nytt kulturutbud har Anders utvecklat Huddinges kulturliv.

Huddinge kommuns idrottspris

Anna Carlsson och Caroline Fredriksson NPF-Hjärtat FF

NPF-hjärtat FF är ett fotbollslag för barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som genom idrotten lyckas skänka kraft och glädje till deltagande barn. Anna Carlsson och Caroline Fredriksson har som medgrundare till föreningen lyckats skapa en frizon där barnen blir bemötta på sin egen nivå i nära samverkan mellan ledare och föräldrar.

Stipenidet för unga talanger

Simon Hector-Snättringe SK

Simon Hector är en av de största talangerna orienteringsklubben Snättringe SK någonsin haft. Han har nio segrar och en andraplats i O-Ringen. Han har tagit flest SM- guld i Sverige som junior och deltagit i Junior VM maximala fyra gånger. Några av Simons framgångar 2017 är brons på långdistansen i Junior -VM och 4:a i stafetten på Junior VM.  

Utdelning av diplom för utmärkelsen ”För enastående prestation inom sin idrott 2017”

  • Mattias Hargin, Huddinge skidklubb Alpina SM- guld i slalom 2017 samt brons i världscuptävlingarna i parallellslalom i Hammarbybacken.
  • Emma Tedenström, Sundby Ridklubb Huddinge, SM- guld i dressyr med ponnyn Giacomo.
  • Sarah Sjöström, Södertörnssimsällskap Tre VM- guld, ett VM silver och fem guldmedaljer under SM i simning samt ett antal världsrekord.
  • Jesper Jonsson, Södertörnssimsällskap, Guld på 100 meter fjäril under SM i simning.
  • Axel Olsson, Huddinge bågskytteklubb,  Svensk juniormästare i Bågskytte inomhus, Timrå.
  • Simon Hector, Snättringe SKSM- guld i medeldistans, Hallsberg samt bronsmedalj i Junior- VM i klassen långdistans, orientering, Tammerfors, Finland.
  • Carl Harrbacka, Skogås BK, SM guld i U19 i två kategorier, Herrdubbel och mixdubbel i badminton
  • Anki Gunners, Skogås BK, Brons VM– veteraner i Mixeddubbel i badminton.
  • Wilma Eklund, Huddinge Shitoryu Karateklubb, SM- guld i karate, klassen junior dam kata.
  • Huddinge Cricket Club, Svenska mästare i Cricket under SM veckan i Borås.

Uppdaterad 8 december 2017

Var informationen till din hjälp?