Huddingedagen

Om Huddingedagen

Den 25 maj 2019 mellan klockan 10-16 arrangerar Huddinge kommun ett stort event i Sjödalsparken, Huddingedagen, med cirka 5 000 besökare varje år. I år är det 26:e året Huddingedagen arrangeras.

Här samlas företag, föreningar och våra politiska partier för att träffa Huddinges invånare. Förutom alla utställare bjuds det på barnaktiviteter, loppmarknad, prova på olika idrotter, drop-in vigsel med mera. Glömstapoolen är som vanligt på plats där du kan ta fästingspruta.

Träffa oss från Huddinge kommun

Trött på att pendla till jobbet?
Besök oss och ta reda på vilket jobb inom Huddinge kommun som kan passa dig.

Hur ska kommunen upplevas tryggare?
Kom och träffa kommun, polis och räddningstjänst så berättar vi hur vi arbetar med att Huddinge ska upplevas tryggare och färre brott ska begås.

Samhällsvägledning?
Undrar du hur man ansöker om förskoleplats eller om du behöver söka bygglov?
Vill du veta vilket stöd man kan få av kommunen när man blir äldre eller veta hur man gör en felanmälan?
Kom förbi vårt tält så hjälper vi dig med frågor och funderingar.

Huddinge växer och utvecklas?
Är du nyfiken på Huddinge kommuns framtid? Träffa oss så berättar vi mer om hur vi planerar för Huddinges utveckling fram till 2050.

Kom förbi vårt tält så hjälper vi dig med frågor och funderingar.

Mer information om loppmarknaden

Huddinge jazz och blues är på plats med sin festival, 24-25 maj.

 


Underhållning och prisutdelning

The Voice of Rockville (002).jpg

På en scen mitt i Sjödalsparken kommer det att bli underhållning av kören The Voice of Rockville från Trångsund och Lise & Gertrud kommer att uppträda tillsammans med Kammarorkestern, Accordion Crew och en slagsverkselev från Kulturskolan Huddinge. För mer information om Kulturskolans program  huddinge.se/kulturskolanhuddinge

LiseGertrud_Foto_Tina_Axelssonliggande_ (002).jpg

Mellan underhållningen kommer Huddinge kommun att dela ut idrottspris, kulturpris, pris för ideella insatser i kultur- och fritidsverksamheter samt stipendium för unga talanger. Medaljörer i olika mästerskap kommer även att uppmärksammas.

Hålltider

11.30 Medaljörer i olika mästerskap uppmärksammas

11.45 Uppvärmning och tal inför anhörigloppet som startar kl. 12.00

12.10 Kören The Voice of Rockville underhåller

12.30 Pris- och stipendieutdelning

13.00 Uppträdande av Lise & Gertrud med Kulturskolan


Drop-in vigsel

Går ni i giftermålstankar nu under våren? Ta då chansen och gift er borgerligt lördag den 25 maj klockan 12–16 i samband med Huddingedagen. 

Det enda ni behöver ha med er är en hindersprövning och ett vigselintyg som ni beställer från Skatteverket i förväg.

För mer information kontakta Huddinge servicecenter.

 


Ponnyridning och åsnan Donna

Ponnyridning.jpg

Passa på att träffa ponnys från Glady Ridsällskap och ta en ridtur runt delar av Sjödalsparken.

Åsnan Donna 30 år.JPG

Kom och fira åsnan Donna som fyller 30 år! Hon bjuder på sitt favoritgodis MORÖTTER! Kom och rita och skriv minnen/upplevelser från hennes 30 år i Rådsparken.


Idrottshub

Judo_Huddingedagen720px.jpg

Idrotten har fått en central plats, en idrottshub, på området mitt i Sjödalsparken. Här vill vi visa alla besökare hur stort och bra föreningsliv vi har i Huddinge och självklart låta barn och ungdomar testa på olika typer av idrotter. 

Vilka idrotter som kommer att vara på plats kommer att uppdateras kontinuerligt.


Anhöriglopp

majabrand_utegym_720px.jpg

Vi är många som kan tippa över kanten. Mer än var fjärde person drabbas någon gång i livet av psykisk ohälsa. 

Anhörigloppet, som genomförs för tredje året, är ett motionslopp för dig som vill uppmärksamma psykisk ohälsa. Särskilt för dig som har egen erfarenhet av psykisk ohälsa, erfarenhet som närstående eller möter personer med psykisk ohälsa i ditt arbete.

Banan är cirka 1 kilometer och du väljer om du vill gå eller springa. Din familj och dina vänner är också välkomna att delta. 

Tid: 12.00
Plats: Start och mål i Sjödalsparken
Det är gratis och det krävs ingen föranmälan

Om du har frågor eller vill veta mer kan du ringa 08- 535 336 35/08-535 336 36 eller skicka e-post till anhorig@huddinge.se

Här finner du också mer information om Anhörig Huddinge 


Anmälan för utställare

Sista anmälningsdag var 12 april!


Detta hände under 2018

2018 års Huddingedag bjöd på strålande sol och många besökare. Vattenmannen & Speed rörde sig runt i parken med roliga och galna upptåg för både barn och vuxna. Kören Joyvoice i Huddinge och Älvsjö uppträdde under jublande applåder och även i år hade vi några som passade på att gifta sig i Sjödalsparken.

Att prova på olika idrottsaktiviteter som judo, bågskytte, gympapass, speedshooting, orientering, ridning och mycket mera var det många som gjorde. Att njuta av olika matupplevelser, prata med polisen och låta barnen kolla in polisbilen och brandbilen fanns också att göra under dagen. Vi uppmärksammade även anhöriga genom ett Anhöriglopp. Och självklart var loppmarknaden på plats även i år.

Som vanligt var det företag, kommunala verksamheter, föreningar och partier på plats för att berätta och svara på frågor om sina verksamheter.

Tack alla ni som medverkade och gjorde detta till en underbar dag!


Uppdaterad 6 maj 2019

Var informationen till din hjälp?