Vinnare av 2019 års kultur- och fritidspriser

Nu är det klart vilka som blev årets vinnare av idrottspriset, pris för ideella insatser, kulturpriset och stipendium för unga talanger.

Idrottspriset

Hanna Lindholm är en av Sveriges bästa långdistanslöpare och har haft en fantastisk utveckling. I augusti 2018 sprang hon EM i Berlin och i december Valencia Marathon, på den näst snabbaste tiden någonsin i Sverige. Hon har tillhört den svenska eliten under flera år och tillhör nu även topp 20 i Europa. Under 2019 kommer hon att tävla för Sverige i VM i Qatar. Hanna tävlar till vardags för Huddinge AIS som bildades redan 1955 och som fått fram många framgångsrika idrottsutövare genom åren.

Glad person som står i träningskläder i ett joggingspår i skogen
Foto: Daniella Backlund

Priset för ideella insatser

Janne Wedlund engagerar sig ideellt för Seniornet Huddinge, som förmedlar kunskap i sin verksamhet kring allt från vikten av källkritik, att hantera smarta telefoner och surfplattor, utbildning i olika webbaserade program samt mycket mera. Janne Wedlund är uppskattad för sitt engagemang där han bland annat guidar seniorer kring datorer, smarta telefoner och mycket annat. I en tid där över tio procent av befolkningen i Sverige står utanför digitaliseringen bidrar Seniornet till att hjälpa och inkludera seniorer i dagens samhälle.

person som sitter vid en dator
Foto: Daniella Backlund

Kulturpriset

Madeleine Engfeldt Julin har en förmåga att skapa fantastiska mötesplatser. Vid sidan av sitt eget konstnärskap har hon genom sin professionalitet och inkluderande ledarstil bidragit till att fler vill engagera sig för konsten i Huddinge. Hennes initiativförmåga och engagemang märks bland annat genom hennes arbete med Huddinge Vårsalong, som blivit en ansedd publikdragare för hela kommunen. Tack vare Madeleines insatser blir Huddinge en bättre kulturkommun!

person står vid tryckpress
Foto: Daniella Backlund

Stipendium för unga talanger

2019 års unga talanger har vilja, talang och tempo som få andra. De spelar alla i Huddinge Hockeys både dam- och pojkverksamhet och damlaget har tagit plats i Damettan östra. Förra året var de med och vann den en historisk seger med distriktslaget i den riksomfattande turneringen Stålbucklan. Deras engagemang och prestationer gör dem till viktiga förebilder, som inspirerar och möjliggör för fler tjejer att utvecklas och nå framgångar. Huddinge kommuns stipendium för unga talanger 2019 går till: Emelie Ohlsson, Moa Carlsson, Johanna Karlsson, Thea Johansson, Saga Broman och Ella Sköldebäck.

Foto: Daniella Backlund
Foto: Daniella Backlund

Uppdaterad 23 april 2019

Var informationen till din hjälp?