Flemingsbergsparken

Flemingsbergsparken ligger i centrala Flemingsberg, mellan högskoleområdet och bostadsområdet Grantorp. Parkens nuvarande utformning och innehåll bygger på en medborgardialog som hölls 2016.

Bild på rutsckana i Flemingsbergsparken.

Parken

Flemingsbergsparken rustades upp 2019. Parken är indelad i flera olika delar för att skapa balans mellan lek och lugn.

Den folkliga parken

Här finns den aktiva parkdelen med bland annat lekplats, scen, boule, bollplan, vattenlek och utegym. Scenen kan användas både för evenemang och för väderskydd för exempelvis förskolegrupper. 

Picknickgläntan och den vilda skogen 

För den som vill ta det lugnare finns picknickgläntan med flera grillplatser och en ny pulkabacke. En del av parken består av skog med slingrande vägar och utsiktsplats.   

Lekplatsen

Parkens lekplats har gungor, klätterlek, rutschkana, snurrlek, studsmatta och en sandlåda. Bredvid lekplatsen finns en yta för vattenlek där du kan svalka dig på sommarhalvåret.

Tillgänglighetsanpassning

Stora delar av parken är tillgängliga, undantag är de delar som består av natur och har skogskaraktär med stigar. 

Hitta hit

Parken och lekplatsen ligger på Ortopedvägen 3 i Flemingsberg.

Kollektivtrafik

Flemingsbergs station ligger cirka 300 meter från parken.

Busshållplatserna Flemingsbergs station, Södertörns högskola och Huddinge sjukhus ligger i närheten. Där stannar till exempel buss 172 Norsborg-Skarpnäck.

Parkering

Det är begränsat med parkeringsplatser i området. På Annerstaskolans parkering finns möjlighet till viss parkering på kvällar och helger.

Uppdaterad 20 februari 2024

Var informationen till din hjälp?